Hunter – Hunter

Hunter is een vijfkoppig gezelschap uit België dat traditionele heavy metal speelt. Eerder dit jaar verscheen het titelloze debuutalbum van de band, uitgebracht in eigen beheer. Dat reikte ver, want onlangs werd de band nog op Facebook aangeprezen door Steel Panther in het kader van de zogeheten #MetalMonday. Verwar deze Hunter overigens niet met de Poolse variant.

De eerste spookachtige klanken van openingsnummer Dominion doen me even vermoeden dat we een portie doom voorgeschoteld krijgen. Gelukkig voor mij wordt er al snel omgeschakeld naar meer traditionele klanken. Hunter klinkt als de bekende klassieke heavymetalnamen als Iron Maiden en Angel Witch. Ook op het gebied van productie klinkt de band alsof we aan het eind van de jaren zeventig leven.

Met een speelduur van 26 minuten duurt dit debuutalbum net lang genoeg om niet te gaan vervelen en zelfs te doen verlangen naar meer. Hoewel je de instrumenten soms wat lastig kan horen door de matige eindmix, is wel duidelijk dat de band goede controle heeft over zijn composities. Technisch zit het op dat gebied wel snor. Hunter lijkt met dit debuutalbum vooral te mikken op de oude rotten in de metalscene en ik verwacht dat die ook zullen smullen van hetgeen deze Belgen ons voorschotelen. Ikzelf houd van een wat helderder geproduceerd geluid. Daarom valt mijn score wat lager uit. Heb jij minder problemen met een weinig helder geluid, tel dan gerust tien punten bij de score op!

Score:

70/100

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

 1. Dominion
 2. Infiltrator
 3. Then Comes The Night
 4. Underground
 5. No Man’s Land
 6. The Knight Of The Black Rose
 7. Glorious

Line-up:

 • David Walgrave – Zang
 • Joost Vlasschaert – Gitaar
 • Thomas Abeel – Gitaar
 • Jeroen Wauters – Basgitaar
 • Dries Deturck – Drums

Links: