Human Traces – Akt I: Life To Die For

Een laatste nakomertje van mijn hand uit 2022, deze recensie over het Duitse Human Traces. Ze betreft een EP met de titel Akt I: Life To Die For welke in eigen beheer is uitgebracht door dit viertal muzikanten. Er is in eerste instantie maar bar weinig te vinden over deze lui. De bijgeleverde informatie vanuit de promo leert ons dat zanger Kyuho de voorgaande vocalist definitief heeft vervangen. Nou weet ik natuurlijk niet hoe de originele schreeuwlelijk het deed, maar ook zonder deze referentie kan ik wel zeggen dat Kyuho een aardig vocaal bereik heeft. Van zachte mysterieuze gezangen tot maniakaal gebrul en geschreeuw. Als een opzichtelijke vocale kameleon baant hij zijn weg door deze veertien minuten durende EP.

De muziek op zichzelf is een mengeling tussen progressieve death metal en een vleugel ‘core’, zonder al teveel overdreven experiment. Hiermee bedoel ik zeker niet dat de band voor de veilige weg kiest, maar wat we te horen krijgen is op muzikaal gebied geenszins vernieuwend of genreoverstijgend.

Tot slot blijf ik met een dubbel gevoel zitten. Conclusie is dat we hier een alleraardigste EP horen, waarbij met name de zanger zich met een dikke klodder verf vanuit het muzikale schilderspalet laat gelden. Je mag het altijd een kans geven, maar de urgentie is er wat mij betreft niet direct. Ach, wat is veertien minuten nu op een mensenleven? Niet veel wanneer je toch leeft om te sterven, nietwaar?

Label:

Eigen beheer, 2022

Tracklisting:

  1. I die therefore i am
  2. also sprach zarathustra kapitel 34
  3. interior monologue
  4. interludium

Line-up:

  • Kyuho – Zang
  • Johannes – ?
  • Jacques – ?
  • Tom – ?

Links: