House of Lords – Indestructible

House of Lords – Indestructible
Frontiers, 2015

Anno 2015 is James Christian nog het enige overgebleven bandlid dat in 1988 het door Gene Simmons (Kiss) gepromote debuutalbum bracht. Een album volledig in de tijdgeest. Bombastische, bijna pompeuze, hardrock met veel toetsen en koorzang. Nadat de band halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw de pijp aan Maarten gaf, wordt er al weer een dikke tien jaar platen gemaakt. En wel voor het Italiaanse Frontiers-label, waar meer vergelijkbare acts op leeftijd onderdak hebben gevonden.

Indestructible is een prima hardrock-album geworden. De band doet weinig nieuws, hetgeen natuurlijk ook totaal niet past bij het toch wel wat gelikte geluid. James Christian is wat mij betreft nog steeds de smaakmaker. Er zal best wat gesleuteld zijn in de studio, maar Christian klinkt nog steeds kraakhelder en loepzuiver. Het songmateriaal is nergens verrassend, vooral degelijk. Een uptempo rocker hier, een ballad daar en een handvol gloedvolle midtempo tracks. Pillar Of Salt is niet alleen het beste nummer van de plaat, maar ook een mooie samenvatting van het tiende, als ik me niet vergis, album van deze voormalige supergroep. Fraai refrein, heerlijke gitaarsolo en mooie samenzang.

Nieuwe zieltjes zal de band niet winnen, daar is de muziek simpelweg te gedateerd voor. De liefhebber van klassieke hardrock op Amerikaanse leest geschoeid doet er goed aan dit album in huis te halen. Niet perse beter dan het debuut of Demons Down, maar zeker niet veel minder. De kenner weet genoeg.

Tracklisting:

hol

 1. Go To Hell
 2. Indestructible
 3. Pillar Of Salt
 4. 100 Mph
 5. Call My Bluff
 6. We Will Always Be One
 7. Die To Tell
 8. Another Dawn
 9. Eye Of The Storm
 10. Ain’t Suicidal
 11. Stand And Deliver

Line-up:

 • James Christian – zang, gitaar, keyboards
 • Jimi Bell – gitaar
 • Jeff Kent – keyboards, bas
 • B.J. Zampa – drums
 • Chris McCarvill – bas
 • Jeff Batter – keyboards

Links: