Hostia – Carnivore Carnaval

Liefhebbers van (old school) grindcore kennen op het gebied van goede releases tot op heden een mager jaar. Laat staan jonge, aansprekende bands in het genre, want die zijn zo schaars als een Hollandse Nieuwe in de wintermaanden. Gelukkig stuitte ik twee jaar geleden al op het Poolse Hostia, dat met zijn gelijknamige debuutalbum indruk wist te maken. Als een onbemande en op hol geslagen trein raasden de vier onherkenbare rauwdouwers er destijds dertien nummers in tweeëntwintig minuten doorheen. Dat moet sneller kunnen in de toekomst, moeten de ideale schoonzonen hebben gedacht. En zo geschiedde, want daar is Carnivore Carnaval. Het tweede album van dit gezelschap heeft dit keer zeventien tracks gekregen met slechts één minuut meer aan speeltijd dan zijn voorganger. We weten genoeg: broek uit, op je hoofd en moshen maar!

Met die Poolse arbeidsethos zit het overigens ook nog steeds goed, getuigen het knallende openingsnummer Slaves, daar de track He Loves You een filmisch intro is. Vermoedelijk verwijst Hostia naar onze here Jezus Christus, maar weet dat dit gezelschap iedere kans aanpakt om tekstueel alles aan de stoelpoten af te zagen. Al snel is duidelijk dat ook dit nieuwe album weer ouwe jongens krentebrood is. De oerbrul van St. Sixtus blijft volle bak doordraaien terwijl de ritmesectie het pad daarvoor al compleet heeft platgewalst. Als de band al eens gas terugneemt, dan is dat slechts voor korte duur. Grind The Filth, Dance 4 Jesus en het titelnummer Carnivore Carnival zijn goede voorbeelden van de rechttoe-rechtaan grindcore waarbij Hostia geen enkele moeite doet om verrassend of origineel voor de dag te komen. Heerlijk op zijn tijd toch?

Fire Walks With Me en God’s Coffin vallen op door de toevoeging van rock ‘n roll-achtig drum- en gitaarwerk en toegankelijkere vocalen. Een recept dat op het debuutalbum overigens ook al hoorbaar was en nog steeds doet denken aan de grind-‘n-roll van het Australische Blood Duster. Tijdens nummers als Witchfucker (nog nooit over nagedacht eigenlijk), Wild Hunt en het groovende Cvrch Bvrnr laten de Polen horen dat die mengelmoes bij de juiste dosering uiterst effectief klinkt. Het is dan ook moeilijk om stil te blijven zitten tijdens Carnivore Carnival en de korte fragmentatiebommetjes houden de vaart er goed in. Die 23 minuten stellen aan speelduur natuurlijk niets voor en zijn voorbij voordat je enkele piwo’s (bier) op hebt. Mooi werk, dan mag de rest genuttigd worden terwijl het plaatje nog een ronde maakt. In grind we trust!

 

Score:

76/100

Label:

Deformeathing Production, 2020

Tracklisting:

 1. He Loves You
 2. Slaves
 3. Krasnodar Kitchen
 4. Grind The Filth
 5. Fire Walks With Me
 6. God’s Coffin
 7. Jason’s Cardio
 8. Witchfucker
 9. We Did It
 10. Have A Faith
 11. No Longer
 12. Carnivore Carnival
 13. Wild Hunt
 14. Chvrch Bvrnr
 15. Death By Sawing
 16. Dance 4 Jesus
 17. Panzer Church

Line-up:

 • St. Sixtus – Zang
 • St. Anacletus – Gitaar
 • St. Xyxtus – Basgitaar
 • St. Evaristus – Drums

Links: