Horizons Edge – Let The Show Go On

In de categorie ‘schreeuwlelijke hoezen’, is er een ereplaatsje weggelegd voor deze langspeler van het Australische Horizons Edge. Mogelijk schreef Dante over de bestemming voor het soort van mensen dat zoiets weet te creëren. Dit is de derde plaat sinds de start van de band onder deze naam in 2014 en symfonische power metal is hetgeen wat voorgeschoteld wordt. Ja, ik durf het aan.

Gelukkig is de muziek van deze band iets beter behapbaar, al is dit echt geen tel bovengemiddeld goed te noemen. De opbouw van de nummers is enorm voorspelbaar, met goedgebrachte gitaar- en synthsolo’s, maar met echt nergens een verrassing. Bovendien klinkt dit geluid wat mechanisch, zijn de synthriedeltjes bij momenten erg vervelend en had ik pas halverwege de plaat door dat hier een dame alles inzong. Op zich is dat goed nieuws voor wie standaard female fronted zang geen warm hart toedraagt, maar er is iets wat afknapt aan het stemgeluid van Kat, vooral bij de hoge noten.

We breken dit niet helemaal af, hier zijn echt wel muzikanten aan het werk die het genre machtig zijn, enkel zijn er heel wat storende elementen in de stijl van deze Australiërs. Van vervelende melodieën tot mechanische drums en zang die niet bij het plaatje past. Ik moest het eigenlijk al weten van bij de hoes, dat dit geen potten ging breken, of aan de Bonnie Tyler cover.

Score: 

60/100

Label:

Dinner For Wolves, 2018

Tracklisting:

 1. A New Day Will Dawn
 2. Farewell
 3. Black Hole
 4. Surrender
 5. Let The Show Go On
 6. Use Me
 7. Holding Out For a Hero (Bonnie Tyler cover)
 8. Masks
 9. In Your Eyes
 10. Demons
 11. In A Moment
 12. Bring Me Home

Line-up:

 • Jae Edward – Bas
 • Dan Moloney – Drums
 • Eddy Grosso – Gitaar
 • Kat Sproule – Zang
 • Josh Ristrom – Gitaar

Links: