Hoods – Pit Beast

Hoods – Pit Beast
I Scream Records, 2009

Hoods is een band die eigenlijk geen inleiding nodig heeft. Helaas heeft dit viertal onder leiding van Mike Hood altijd in de schaduw gestaan van andere hardcore formaties als Terror en Comeback Kid, en hebben ze nooit de bekendheid gekregen die ze in feite verdienen.

Nochtans maakt deze band al meer dan tien jaar een uitstekende mix van pure hardcore, moshcore en beatdown. Soms speels (Punk’s Dead – Emo Kids Next), veelal serieus (Betrayed), altijd recht uit het hart. Ze ademen hardcore, ze staan er mee op en ze gaan ermee slapen. Volgens mij gieten ze ook een scheut hardcore melk, – goed voor de botten -, op hun ontbijtgranen. Ook op deze plaat bewijzen ze dat ze het trucje beter beheersen dan menig bandje uit het genre. De muziek klinkt nog steeds moddervet en loeihard, de productie doet hier een goede schep bovenop. We worden zelfs getrakteerd op een niet onverdienstelijke Madball-cover. Fans van de band hoeven niet te vrezen en kunnen deze cd geblinddoekt van de platenboom plukken.

Liefhebbers van bands als Blood for Blood, Terror, Knuckledust en dergelijke harde hardcorebands moeten dit checken. Wat zeg ik, jullie hadden de band al lang moeten kennen!

Tracklist:

  Hoods Pit Beast frontcover

 1. Pit Beast
 2. Punk’s Dead – Emo Kids Next
 3. Multiple Sclerosis
 4. Nunchuk
 5. Grizzly
 6. Betrayed
 7. Let’s Have Fun
 8. For the Sake Of
 9. New Years in Vacaville
 10. Book of Hell
 11. Friend or Foe

Line-up:

 • Ben Garcia – zang
 • Mike Hood – gitaar
 • Nate Vicious – bas
 • White Boy Ben – drums

Links: