High Priestess – High Priestess

Het is er niet één, het zijn er drie. Of toch niet? De bandnaam van High Priestess had wellicht beter High Priestesses kunnen zijn, gezien het feit dat we hier met een vrouwelijk trio te maken hebben. Afkomstig uit Californië en pas twee jaar bezig, is hier, na een demo in 2017, het titelloze debuut van de dames.

Het pad van de doomrock is de laatste jaren al behoorlijk platgetreden. Deze dames weten muzikaal toch wel op te vallen, zo wordt er bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van een tweede zangstem. Ook zijn er regelmatige jam-achtige tussenstukken met een swingend basgeluid, cleane gitaarstukken of soleerwerk. Op het moment dat de distortion erop gaat, volgt er wel een nadrukkelijke doomriff. Om het debuutalbum te beginnen met het langste nummer, getuigt ook van ballen. Op Firefly komen de hierboven vermelde muzikale opvallendheden al duidelijk naar voren. Het navolgende Despice kent een lange cleane aanloop, alvorens er na twee minuten weer zo’n typische doomriff en stuwende bas gebracht wordt. Er wordt ook een wat koddig klinkende, halve grunt/scream gebracht. De zang is wellicht toch een punt waar de luisteraars wat moeite mee zouden kunnen hebben. Zuiver is het zeker, maar zoetsappig is het bij tijd en wijle ook. Wat dat betreft, is het nummer Take the Blame een prettige afwisseling, als er wat venijn doorklinkt, met zo’n hoge scherpe stem als Mandy Andresen (o.a. Crone). Dat zou wel vaker mogen! Met de bijna zeven minuten durende ballad Earth Dive krijgen we dan helaas een typisch nachtkaars moment. Zo zonde om daar een album mee af te sluiten.

High Priestess is een album dat het best betiteld kan worden als een groeialbum. Bij de eerste luisterbeurt(en) ligt een mening als te zoet en te lief op de loer, maar daar kom je grotendeels op terug en daarmee is dit uiteindelijk een meer dan onderhoudend album.

Score:

80/100

Label:

Ripple Music, 2018

Tracklisting:

  1. Firefly
  2. Despise
  3. Banshee
  4. Take the Blame
  5. Mother Forgive Me
  6. Earth Dive

Line-up:

  • Katie Gilchrest – Zang, Gitaar
  • Mariana Fiel – Zang, Bas
  • Megan Mullins – Drums

Links: