High Inquisitor Woe – The Taint

Aan zelfvertrouwen, of is het zelfoverschatting, ontbreekt het de Belgische formatie High Inquisitor Woe bepaald niet. Volgens de bijgeleverde biografie kunnen we ons schrap zetten voor dreunende drums, verpletterende gitaren en epische vocalen. Als je dan ook nog eens stelt dat er epische doom gebracht wordt voor fans van Candlemass, Reverend Bizarre, Sleep, Black Sabbath en Venom(?) schept dat torenhoge verwachtingen.

Als er met epische vocalen wordt bedoeld een zeurderige en tamelijk emotieloze stem, dan wordt de spijker op zijn kop geslagen. Voor wat betreft de fans van genoemde bands zullen die zich redelijk bekocht voelen. Fans van The Obsessed daarentegen zullen muzikaal er wel wat mee kunnen. Het geluid is in ieder geval wel moddervet, maar de nummers zelf kunnen niet echt beklijven, mede door de al eerder genoemde zang. Dat maakt het bijna een uur durende album The Taint tot een lange zit. Een uitzondering is het dertien minuten lange titelnummer met een lekker depressief en traag einde. Eindelijk eens een heerlijke doomriff! De  zang is daar ook wat gevarieerder en daardoor beter te verteren.

Alles bij elkaar is The Taint weliswaar geen smet op het doomgebeuren, maar een noodzakelijke aanschaf voor de doomfans is het zeker niet.  Torenhoge verwachtingen kunnen soms tamelijk teleurstellend uitpakken.

Score:

60/100

Label:

Eigen Beheer

Tracklisting:

 1. Stallions of Doom
 2. Nightshade
 3. Kehaar
 4. Beyond Visible Light
 5. Crown of Aquilonia
 6. Ghost Trees
 7. Witch of November
 8. The Taint

Line-up:

 • Glenn Stappaerts – Zang
 • Mathijs Ignoul – Gitaar
 • Dennie Grondelaers – Bas
 • Benjamin Dommershausen – Drums

Links: