Hiems – Worship or Die

Hiems – Worship or Die
Moribund Records, 2011

Algol is een Italiaan en het enige organisme wat Hiems nog in leven weet te houden. Worship or Die is de tweede langspeler en de opvolger van Cold Void Journey. Het is niet helemaal duidelijk wanneer dit album nu precies is uitgekomen, maar het ziet er naar uit dat Moribund Records onze Algol nog een promotieboost wil geven door dit werkje nu pas écht aan de man te brengen. Anyway, maak je klaar voor een klein uur aan stampende black metal.

Want stampen doet het! Verantwoordelijk hiervoor is het overweldigende drumgeluid wat je zou kunnen vergelijken met bijvoorbeeld Ad Hominem. Met wat gastzangers onder de arm blaast Algol het geheel vol met ietwat zwaarmoedige, maar continu stevige black metal. Hier en daar wordt er heel brutaal wat gejat uit Halmstad, maar mijns inziens blijft het nog net binnen de perken. Verder zorgen het opzwepende ritme en de agressieve grunt/scream er eerder voor dat ik nekklachten krijg, dan dat ik abrupt naar de plaatselijke drogisterij ren om wanhopig scheermesjes in te slaan en hier vervolgens het uiterlijk van mijn onderarmen mee tegoed zal doen, maar dat boeit niet. De balans tussen agressie en zwaarmoedigheid wordt heel natuurgetrouw naar buiten gebracht, en dat is een goede zaak. Een goed (en lang) voorbeeld van mijn beschrijving is te horen is het nummer Hiems. Je kunt deze track (inclusief verrassende toetspartijen) horen op MySpace.

Voorzien van een lekker volle productie is dit toch een aanrader voor liefhebbers van die typische Zuid-Europese black metal-golf. Die golf van bands die wél weten hoe je muziek moet maken. Gewoon eens luisteren!

Tracklisting:
Hiems - Worship or Die

  1. Worship or Die
  2. I
  3. W.O.F.
  4. Adventum
  5. Bringer of Light
  6. Wounds Just Death Can Heal
  7. Hiems
  8. 2909979
  9. Race With the Devil

Line-up:

  • Algol – Vocals, All Instruments

Links: