Hidden Intent – Dead End Destiny

Hoewel Dead End Destiny alweer de derde langspeler is van Australisch thrash trio Hidden Intent is dit pas de eerste kennismaking op onze site. Ook in deze digitale tijden blijven er nog wel eens wat dingen verborgen schijnbaar. De hoogste tijd om eens te luisteren of het al dan niet terecht is dat de wereld deze band nog niet kent.

Met een speeltijd van een half uurtje, zijn de acht nummers op Dead End Destiny een ideale kennismaking voor een ieder die de band nog niet kent. Beukende drums en gierende gitaren krijgen we voorgeschoteld. Bekende ingrediënten, waar elke thrashband haar muziek mee op smaak brengt. Waar Hidden Intent zich onderscheidt van andere bands in het genre is vooral het gitaarspel. Waar de nummers redelijk chaotisch en ruw zijn, klinken de gitaren juist heel gestructureerd en helder in de solo’s. Alsof je de solo’s van Testament combineert met de muziek van een band als Municipal Waste. Het klinkt op papier ietwat vreemd misschien, maar in de praktijk werkt het heerlijk.

Of het terecht is dat Hidden Intent nog niet bekend was? Naar aanleiding van dit schijfje moet ik tot de conclusie komen dat het zeer onterecht is dat we nog niet van de band gehoord hadden. Volgende keer graag iets meer eigen nummers en dan geen covers meer.

Score:

80/100

Label:

Eigen Beheer, 2021

Tracklisting:

 1.  A Place of Horror
 2. Breaking Point
 3. Dead End Destiny
 4. Forgotten Fate
 5. Get A Dog Up Ya
 6. We Are The End of Us
 7. Pub Feed (The Chats cover)
 8. Succumb to the Violence
 9. Altar of Sacrifice (Slayer cover)(Bonus)

Line-up:

 • Chris McEwen – Zang, Bas
 • Phil Bennett – Gitaar
 • Paul Lewis – Drums

Links: