Hexenbrett – Intermezzo Dei Quattro Coltelli Nudi

Het Oostenrijkse Hexenbrett vond het tijd voor een EP. Het is het eerste teken van leven na het debuut Zweite Beschwörung: Ein Kind zu Töten. Zware Metalen liet de band tot nu toe links liggen. Eens zien of dat terecht is. De band maakt een door black metal geïnspireerde speed metal die in een of andere garage is opgenomen. Het geheel is daarbij behoorlijk experimenteel.

Op Intermezzo Dei Quattro Coltelli Nudi ligt het tempo behoorlijk laag. Het is een verzameling van vier liedjes, waarvan er eentje een cover van de Misfits betreft. Die cover is weinig indrukwekkend, ik luister liever naar het origineel. Een liedje als Sadist bestaat uit weinig meer dan een rockende repetitieve riff en vrij eentonige vocalen. Joie De Mort is een soort horror intermezzo met wat exotische trommels en een tamboerijn. Heel apart hoor! Op een EP met vier nummers neemt dit liedje een wel heel grote plek in voor wat het is. Die Teuflischen con Acapulco (Satan sangre) klinkt tevens vrij hard op horror geïnspireerd. Het is in het begin afwachten of niet toevallige Alice Cooper om de hoek komt kijken. Maar niets is minder waar, wanneer de gruizige vocalen en punky drumwerk inzetten. Hexenbrett gooit er nog een trompet tussendoor, alsof je dat ook maar moet lusten. Ich bin verward.

Het is speed metal uit de underground, en dat is gelijk ook de charme hiervan. Aan de andere kant is het experimentele en creatieve aspect interessant. De band plakt een boel verschillende ideeën achter elkaar, maar het resultaat is daardoor ook wat vreemd. Gooi er wat flamenco en andere exotische invloeden zoals een trompet bij en je hebt Intermezzo Dei Quattro Coltelli Nudi. Voor een selecte groep liefhebbers zal dit aan kunnen spreken, voor de rest van de mensen zou ik deze niet opzetten wanneer u onvervalste speed metal wil horen. Interessant is het wel en het heeft wel iets, maar de gedenkwaardigheid is een vraagteken.

Label:

Dying Victims Productions, 2021

Tracklisting:

  1. Die Teuflischen con Acapulco (Satan sangre)
  2. Return of the Fly
  3. Joie de mort
  4. Sadist

Line-up:

  • S.B. – Elektronica, trompet, vocalen
  • M.R. – Elektronica, gitaar
  • M.S. – Elektronica, drums, vocalen
  • S.A. – Basgitaar

Links: