Herod – Rich Man’s War, Poor Man’s Fight

Herod – Rich Man’s War, Poor Man’s Fight
Lifeforce – 2006

For Whom The Gods Would Destroy, de laatste plaat van Herod, beviel mij bij vlagen best goed. De over-the-top combinatie van thrash en eighties power metal levert een leuk eindproduct op. Als een band als The Darkness in de mainstream lang vervlogen tijden mag verheerlijken, moet dat in de echte heavy metal scene ook kunnen. Ook op dit nieuwe album, inmiddels het derde van de band, is het weer een en al Maiden-achtige zang en melodisch gitaargepriegel wat de klok slaat.

Dit nieuwe album, Rich Man’s War, Poor Man’s Fight lijkt dus gewoon verder te gaan waar het vorige album ophield. Het sterke punt van Herod zijn de melodische gitaarpartijen en daar wordt dan ook weer volop gebruik van gemaakt. Af en toe laat de band een ruig randje horen, waardoor de band zich van een iets gevarieerdere kant laat horen dan de gemiddelde power-metalband.

Op het vorige album lag de hardcore-achtergrond die deze band heeft, wat meer op de voorgrond. Deze invloed is op Rich Man’s War, Poor Man’s Fight eigenlijk vrijwel verdwenen. Aan de ene kant zal de band hierdoor waarschijnlijk beter een bepaalde groep liefhebbers kunnen bereiken, aan de andere kant ben ik zelf een metalcore-liefhebber en vind ik persoonlijk de oude stijl van deze band iets prettiger klinken.

Maar goed, dat is dus een kwestie van smaak. Voor liefhebbers van Iron Maiden, oude Metallica en andere helden uit de jaren 80 is dit gewoon een erg interessante band en een bovengemiddelde plaat.

Herod - Rich Man's War, Poor Man's FightTracklist:

 1. Assimilation
 2. All Night
 3. One Life To Burn
 4. Lies And Betrayal
 5. The Fire
 6. Broken Promises
 7. Forever
 8. The Ring
 9. Grand Design
 10. Journey Of Creation

Line-up:

 • Jason Russo – vocals
 • Jesse Benker – lead guitar
 • Greg DiPasquale – lead guitar
 • Matt Backlas – bass
 • Mike ‘Union’ Jeffers – drums

Links: