Herem – II

Herem – II
Inverse Records, 2011

Het Finse gezelschap van Herem is toe aan een tweede release, zoals de naam van de plaat al deed vermoeden. Drie jaar eerder werden met de vorige release, Pulsa diNura, al interessante referenties aangehaald. Zo zou de band een leuke melange brengen van trippende doom/stoner als die van Electric Wizard, gemixt met melodieuze Kyuss-lijnen. Zoiets doet elke fan wel watertanden.

Misschien dat de verwachtingen op basis van dergelijke vergelijking wel iets te hoog liggen, als je het uiteindelijke product ernaast legt. Electric Wizard is veel zwaarder dan Herem, deze Finnen brengen wel logge stukken, maar kunnen dat specifieke tripsfeertje net niet aan. Misschien komt het door de terugval op iets te typische sludge-stukken met grunts, misschien zijn het de ongepaste screams die hier en daar opkomen. De momenten waar je bij wegdroomt zijn dan eerder de lichte, atmosferische intervallen (zoals de aanvang van Earth), of de Kyuss-stijl in slow motion.

In elk geval een leuk hebbeding, waar je als doomfan wel van kan genieten. Herem moet het echter hebben van de melodieuze inbreng en het solomateriaal, wat erg contrasteert met de vrij logge, saaiere brokken die je voor het merendeel krijgt voorgeschoteld.

Tracklisting:

Herem - II

 1. Heavens
 2. Earth
 3. Dogs of Doom
 4. Promise
 5. Water
 6. Babylon

Line-up:

 • Tommi Hartin – Bass
 • Jani Peltola – Drums
 • Patrick Ellison – Guitars
 • Juho Laitinen – Guitars
 • Valendis Suomalainen – Vocals

Links: