Heraldry – Shadows of Ancient Skies

Heraldry – Shadows of Ancient Skies
(Northwind Records, 2003)

De constante stroom aan goede power-metal uit Italië weet schijnbaar nog van geen ophouden, en bands als Heimdall, Drakkar, Highlord en Kaledon timmeren inmiddels heel behoorlijk aan de weg. Allen natuurlijk geïnspireerd door Iron Maiden en Helloween, en enorm geholpen door het immense succes van Rhapsody. Heraldry is een band die muzikaal gezien de zelfde paden bewandeld als de hier genoemde voorbeelden, en doet dit zeker niet onbehoorlijk.

Het debuut van Heraldry, Shadows of Ancient Skies, staat, zoals we uit die contreien gewend zijn, bol van de degelijke power-metal, waar menig beginnend bandje een hele dikke punt kan zuigen. Zanger Max Romano, die bij gelegenheid ook nog eens de klassieke, acoustische gitaarpartijen voor zijn rekening neemt, heeft een prettig stemgeluid, zij het sporadisch ietwat beknepen, en heeft gelukkig niet zo’n irritant accent als veel Italiaanse zangers helaas wel hebben. De rest van de band, waarvan toetsenist Michele Garolla tevens de baslijnen verzorgt, musiceert meer dan behoorlijk, wat dit album (behoudens wellicht de wat iele, kale productie) een genot maakt om naar te luisteren. De zanglijnen zijn geregeld bijzonder sterk (Dream Fighter, Afterglow), de melodieën zijn vaak origineel, en de nummers staan bol van de afwisseling.

In een ruim uur schieten de acht nummers aan je voorbij (waaronder een tweede, edit-versie van Last Warrior’s Cry), en zullen de liefhebber zeker weten te boeien. Verdere aanraders zijn Last Warrior’s Cry, voor mij persoonlijk het hoogtepunt van het album, en het epische, tien minuten durende titelstuk. Van deze band gaan we hopelijk nog veel meer horen. Warme aanrader dus voor de power-metal liefhebber!

Heraldry – Shadows of Ancient Skies
Tracklist:
1 Dream Fighter
2 Afterglow
3 Last Warrior’s Cry
4 Landscape
5 The Fortune Teller
6 Heraldry
7 Shadows of Ancient Skies
8 Last Warrior’s Cry (Edit version)

Line-up:

  • Antonio Machera – guitar
  • Enzo Ferlazzo – guitar
  • Maz Romano – vocals/classical and acoustic guitars
  • Fabrizio Machera – drums
  • Michele Garolla – keyboards
  • Sites:

  • Heraldry
  • Northwind Records