Heptaedium – The Great Herald Of Misery & A M E N

Het is een bezig baasje, de Parijzenaar achter dit digitale ding genaamd Heptaedium. De op Apathia residerende duivel bracht dit jaar twee albums uit, waarvan de laatste enkele dagen geleden. Daarom neem ik ze gemakkelijkheidshalve samen, ik ben dan ook een uitgesproken fan van triootjes. Het vorige album – How Long Shall I Suffer Here? – beschreef ik kort als gepixelde arcadehalmetal, ideaal als achtergrondmuziek bij een spelletje Quake. Nu is het de beurt aan The Great Herald Of Misery en A M E N.

The Great Herald Of Misery is meer van hetzelfde. iets minder gefragmenteerd en spelend, iets gemener en gemeend. Zelf omschrijft de anonieme baguettecore uitvoerder het als ‘a mechanical soundtrack, a work of hate filled with industrial samples of hyperspace, an eternal strangeness that screams from obsolete speakers made in USSR.’ Ik hoor vooral djent met enkele zeer smakelijke Meshuggah-riffs, een gekeelde strot en wat snufjes uit de electronische wereld. Heel steriel allemaal, alsof het inderdaad uit USSR-labo komt. Het is echter geen corige jongensdjent, dit is digitaal spul dat je eerder bij liefhebbers van een The Algorithm (ook Frans) of een Sybreed (ook Frans ja) zult terugvinden. Het is niet alleen gedigitaliseerde metal, het is ook digitale muziek met metal.

A M E N is een ander paar mouwen. Hier hoor je elektronische muziek, op zijn Venetian Snares. Ik zag ergens als commentaar staan: ‘breakcore from a metal mind’ en zo klinkt het ook. Breakcore met mangageluiden, kerkelijk gezang, kapotte loops, dreigende basssounds, geflipte bliepjes en jungleritmes … alles wat je nodig hebt voor een feestje in een ruimte met zwoele keldertemperaturen en haperende lichten. Ik ben er best wel blij mee, maar ga er geen punten aan geven. Voor de gemiddelde metalfanaat is dit wellicht toch compleet irrelevant. Wil je het toch eens proberen, klik dan hier.

Score:

75/100 (The Great Herald Of Misery)

Label:

Apathia Records, 2018

Tracklisting The Great Herald Of Misery :

 1. Now
 2. Watch Me Break The Neck Of The Hypocrites
 3. Spill Torrents Of Carcass On The Ground And Piss On Them
 4. Till The Seventh Snake Eat Their Empty Shell
 5. I’m A Symmetric Mass Of Hate
 6. Trapped In A Gravitational Abyss
 7. I’m The Great Herald Of Misery

Tracklisting A M E N :

 1. S i s L o v e M e
 2. L o g i s t i c
 3. H e r r, E r b a r m e D i c h
 4. S u p e r F u n T i m e
 5. A c i d’ N’ S e x
 6. D o g g y S t y l e
 7. B o u l e M a g i q u e
 8. N o m D e M e r d e
 9. L e a v e
 10. S p a c e
 11. S l i p e M o i t e
 12. S u i c i d e M a c h i n e
 13. M o t i o n l e s s V 2
 14. S m o o t h O u t r o

 Line-up:

 • Onbekend

Links: