Hembree and the Satan Sisters – F.Y.F.

Van 0 naar 100 in slechts 22 minuten. Het is misschien flauw om maar meteen de vergelijking te maken met bijvoorbeeld Antiseen, GG-Allin of Nashville Pussy, maar Hembree and the Satan Sisters valt in het straatje van de vuige rechttoe rechtaan rock uit de jaren ’90 van de vorige eeuw. Zelf noemen ze het trouwens “middelvinger rock ‘n roll”. Hembree, voorheen actief als zanger van Toro en gitarist van Music Hates You, en zijn satanische zusters zijn al een aantal jaar actief en hebben vooral live een flinke cultstatus opgebouwd. Genoeg reden voor Zach Hembree om F.Y.F. uit te brengen.

Terugkomend op de vunzige gitaarrock uit de vorige eeuw. Het intro, Long Haired Weirdo Speaks, is ingesproken door niemand minder dan Jeff Clayton, de frontman van Antiseen en goede vriend van Hembree. Na zijn wijze woorden beukt meteen het eerste nummer Fuck Your Religion And Fuck Your Politics door de speakers. De titel van dit nummer zegt al genoeg en zet de toon voor de rest van de plaat. Het gas gaat bij het vijfde nummer, Rape This Land, wat terug. Dit nummer heeft alle kenmerken van een anthem: uptempo en melodieuze achtergrondzang. Uiteraard ontbreekt de ballad niet, Dancin’ At Your Suicide. Met teksten als “Suck on your momma’s dick and eat on your daddies clit…”, aangevuld met wat “woo hoo hoo’s”, is het een perfect nummer om voor je, binnenkort, ex-liefje te draaien. De plaat eindigt wat mij betreft met het zevende nummer, Who’s Laughing Now. Een goed rammende afsluiter van anderhalve minuut. Na de outro, ook ingesproken door Jeff Clayton, eindigt de plaat met een akoestisch nummer.

Live heeft de band uit Atlanta, Georgia, een behoorlijke reputatie opgebouwd waarbij Hembree als een volleerd WWF-worstelaar met zijn microfoon tekeer gaat. Wie er wint is niet altijd duidelijk, wel verlaat Hembree het podium vaak met een flink bebloed gezicht. Ik zet in ieder geval de plaat nog een keer op en laat de buren meegenieten.

Hembree and the Satan Sisters

Score:

80/100

Label:

Rusty Knuckles, 2019

Tracklisting:

 1. Long Haired Weirdo Speaks
 2. Fuck Your Religion And Fuck Your Politics
 3. A Devil’s Warning
 4. Say It To My Face
 5. Nothing To Prove
 6. Rape This Land
 7. Dancin’ At Your Suicide
 8. Who’s Laughin’ Now
 9. Long Haired Weird Speaks Again
 10. I Am Hell

Line up:

 • Zachery M Hembree – Vocalen
 • Ash Miltiades- Gitaar
 • Charley Ferlito – Basgitaar, achtergrondvocalen
 • Parker Bradshaw – Drums
 • KC/DC – Gitaar

Links: