Hellwitch – Syzygial Miscreancy

In een grijs verleden stond ik tijdens een concert met een Sadus-shirt aan toen ik door een bezoeker werd aangesproken: “Je zou Hellwitch eens moeten luisteren, dat zal je wel bevallen als je van Sadus houdt.” Na een lange zoektocht – internet bestond nog niet – vond ik Syzygial Miscreancy. Wat ik hoorde beviel me erg goed. Hellwitch creëert een mix van death en thrash met veel technische riffs en tempowisselingen. Het deed me dan ook goed dat Syzygial Miscreancy opnieuw wordt uitgebracht.

Het blijft verbluffend om te horen hoe Hellwitch zijn tijd ver vooruit was. Death was overduidelijk een bron van inspiratie (of zou het andersom zijn geweest) en de nummers worden gebracht met een precisie en strakheid die aan het onmenselijke grenst. Zeker gezien het feit dat Pro-Tools nog geen uitkomst kon bieden in de studio. Deze cd is opgenomen in de Morrisound studio in Florida en klinkt dus goed.

Hellwitch heeft nooit de status van undergroundband kunnen ontstijgen. Mocht dit de eerste keer zijn dat je van de band hoort en je houdt van technische death metal, dan kan ik deze van harte bij je aanbevelen. Punt van kritiek is wel dat Syzygial Miscreancy al eerder opnieuw werd uitgebracht en dat op die uitgave een pak extra nummers waren toegevoegd.

Label:

Vic Records

Tracklisting:

 1. The Ascent
 2. Nosferatu
 3. Viral Exogence
 4. Sentient Transmography
 5. Mordirivial Dissemination
 6. Pyrophoric Seizure
 7. Purveyor of Fear

Line-up:

 • Patrick Reiniri – Vocalen, Gitaar
 • Jos van den Brand – Gitaar
 • Tommy Mouser – Basgitaar
 • Joe “Witch” Schnessel – Drums

Links: