Hellish – The Dance of the Four Elemental Serpents

Dying Victims uit het Duitse Essen heeft weer een leuk bandje gestrikt, zoals je van dat label mag verwachten. Het is Hellish uit Chili. Dit is album nummer drie genaamd The Dance of the Four Elemental Serpents. Bij dansende slangen moet ik gelijk denken aan een Indiase slangenbezweerder met een Pungi (zo’n slangenfluit). Gelukkig kan je die gedachte bij Hellish gelijk loslaten, want deze muziek heeft daar niets mee te maken. De oude Grieken bedachten ooit de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. Hellish past deze oude indeling van de elementen toe op slangen en zo hebben we hier De Dans van de Vier Elementaire Slangen. In het Nederlands klinkt het zowaar nog beroerder dan in het Engels.

Gedanst gaat er ook niet worden op The Dance of the Four Elemental Serpents. Dit is niets anders dan klassieke thrash-aanbidding. Het leuke is alleen dat Hellish er een hels sausje overheen kiepert. Daardoor klinkt Hellish kwaadaardig. The Ancient Entity of the Darkest Light laat horen dat de dubbele gitaren niet veel verschillen brengen. Het voordeel is dat we een zwaardere leadgitaar hebben die de satanische riff goed uit de verf laat komen. Het stampwerk wordt afgewisseld met melodie. Violent, Bloody & Cold haalt het tempo wat mij betreft wat te vroeg uit de plaat. De drummer slaagt erin om zelfs dit kalme nummer dicht te timmeren. Dat mag best wat minder hoor.

Gelukkig zit drummer Cristian León op Goddess Death op het puntje van zijn kruk. In de mix heeft hij een massief geluid meegekregen, maar het klinkt organisch en dat past bij zijn stijl en niveau. De snare wordt veelvuldig mishandeld om de maat aan te geven met standaard thrashbeats. Het leuke aan deze riffgebaseerde thrashstampertjes is dat vocalist Cristopher Aravena een lekkere verrotte scream heeft. Het zwarte randje van zijn vocalen is precies wat deze band nodig heeft om te klinken als een garageversie van IXXI ten tijde van Assorted Armament. De rust en professionaliteit van die band heeft Hellish nog niet gevonden, maar dat is oké.

The Dance of the Four Elemental Serpents is een thrashend stampertje waar melodie ook een plaats heeft. De drummer heeft ADHD, de vocalist zit in een blackmetalband en de gitaristen komen rechtstreeks van een feest voor fans van Kreator. Nog steeds niet afgehaakt? Begint jouw hartslag te versnellen? Heb jij zin om een dansje te wagen met de vier elementaire slangen? Ik vind het dan oprecht geen slecht idee om Hellish op de platenspeler te leggen. De hoes is bovendien ook best aardig. Overweeg het maar eens!

Luistertips: The Ancient Entity of the Darkest Light, Nocturnal Trudge

Score:

75/100

Label:

Dying Victims Productions, 2022

Tracklisting:

 1. The Ancient Entity of the Darkest Light
 2. Black Stones
 3. Violent, Bloody & Cold
 4. Goddess Death
 5. Nocturnal Trudge
 6. Secrets of the Sands
 7. Dreamlike Fears
 8. The Dance of the Four Elemental Serpents

Line-up:

 • Cristopher Aravena – Vocalen, basgitaar
 • Cristian León – Drums
 • Francisco Sanhueza – Gitaar
 • Javier Salgado – Gitaar

Links: