Hellion – Will Not Go Quietly

Hellion – Will Not Go Quietly

“Zangeres Ann Boleyn en haar band Hellion zijn terug met een fantastisch album” aldus het promopraatje. Helaas kan ik deze mening niet delen. Ann Boleyn klinkt vreselijk. Eigenlijk is zij de hoofdrede waarom deze cd niet meer terug zal keren in mijn cdspeler.

De cd begint veelbelovend met een lievelijk koortje, maar ontaart zich dan snel in kommer en kwel. Mevrouw Boleyn krijst haar longen uit haar lijf met een lading agressie waar je eng van wordt. Vervolgens gaan de gitaren daarin mee en jankt iedereen er lustig op los onder het mum van Heavy Metal. En dat dan was track 1, tevens de titeltrack. De rest is eigenlijk nog vervelender. Terwijl de muzikanten eigenlijk lekker ouderwetse metal spelen bewijst Ann dat ze echt niet kan zingen. Haar stem klinkt rauw alsof ze weken heeft lopen schreeuwen en te veel gerookt en gezopen heeft. De vergelijking met Courtney Love komt in me op.

Mijn conclusie: Als je van agressieve, rauwe jaren 80 metal houdt is deze cd misschien wat voor jou. Hellion – Will Not Go Quietly is not my cup of tea, dat moge duidelijk zijn.Meer info vind je op http://www.massacre-records.com