Hee Hee Shamone – 4 Good Reasons 2 Punch U In The Face

Hee Hee Shamone is een driemansformatie afkomstig uit de stad Utrecht. Hoewel de band qua naam en uitstraling doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een Michael Jackson tribute heeft de muziek op de EP 4 Good Reasons 2 Punch You In The Face weinig te maken met de king of pop.

Wat we wel krijgen zijn een viertal – je verwacht het niet met zo’n titel! – , beukende groove metal songs waarbij de heer Jackson, zou hij nog leven, spontaan weer kleur op zijn gezicht zou krijgen. Geen korte deuntjes van twee, hooguit drie minuten, maar gewoon nummers die vijf, zes zelfs (bijna) zeven minuten duren. Waar je qua uitstraling een hoop onzin verwacht, klinken de nummers gewoon bloedserieus en rammen ze vol je gezicht in. Het voelt alsof je in elkaar gebeukt wordt door een clown, letterlijk en figuurlijk.

Nadat ik dik twintig minuten muzikaal in elkaar gebeukt ben door de Utrechters blijf ik verward achter. Die roze hoes met een zombie Michael Jackson zag er nog grappig uit. De persfoto, gemaakt door Daantje Bons, oogde ietwat verontrustend. Maar muzikaal staan de heren van Hee Hee Shamone gewoon hun mannetje. Muziek niet te serieus nemen, maar wel serieus spelen lijkt het devies. Hee Hee!

Label:

Eigen Beheer, 2023

Tracklisting:

  1. If U Think I Care What U Think, Think Again
  2. March of the Living Dead
  3. The Joker
  4. Would U Care to Dance

Line-up:

  • Axel Becker – Gitaar
  • Luciano Sirigu – Zang & Bas
  • George Oosthoek – Drums

Links: