Heavenshine – Black Aurora

Heavenshine – Black Aurora
Fuel Records, 2012

Italië en gothic metal gaan al een tijdje hand in hand. Soms komt het land op de proppen met bands die vernieuwen en een heleboel creativiteit aan de dag leggen, maar het kan net zo goed anders. Heavenshine bestaat uit de lieden van de voormalige heavymetalband Marshall, maar het gezelschap had even zin om de symfonische richting op te gaan. Die stijl kan je verre van innovatief noemen, want met hun debuut Black Aurora knopen ze aan bij erg herkenbare gothic/symphonic.

Elke review op aarde gaat het begrip Nightwish naar voren brengen bij het beschrijven van deze band en het ligt er dan ook dik op, zeker als je er nog even Phantom of The Opera tussen plaatst. Heavenshine wil met zangeres Miriam en de duetjes met toetsenman Marco zonder twijfel terugkeren naar de oudere platen van de befaamde Finnen. Miriam zingt echter net iets te scherp en de zangstukken klinken allemaal iets te herkauwd. Dat betekent niet dat muzikaal hier en daar geen leuke stukjes opduiken: de bas trippelt hier en daar leuk weg en symfonisch is deze muziek altijd wel leuk om te volgen. Enkel krijg ik het gevoel dat dit symfonische weefsel wel iets te makkelijk gebracht is, met heel wat herhalende gitaarpartijen, niet catchy genoeg en vooral zonder al te veel diepgang.

Je zou op het eerste gezicht zeggen dat dit iets is voor wie oude Nightwish mist, maar zelfs dan ga je er bij Heavenshine bedrogen uitkomen. Deze Italianen willen zich vocaal iets te hard spiegelen, maar het leuke kruipt hem op deze plaat net in de iets complexere overgangen en gedurfde basstukjes. Een song als Fear Me bezit zeker leuke stukjes en de rust op Embrace of The Sun klinkt lekker, maar je moet wel nog voorbij de scherpe noten van Miriam luisteren. Afsluiter Lucania is een aanrader.

Tracklisting:

Heavenshine - Black Aurora

 1. Atlantis Reloaded
 2. Bean Sidhe
 3. Black Aurora
 4. Dreamscape
 5. Phantom of The Opera
 6. Poseidon’s Wrath
 7. When The Father Lion Mirrors The Stars
 8. Fear Me
 9. Embrace of The Sun
 10. Sang Real
 11. Lucania

Line-up:

 • Ly Holestone – Bass
 • Lino Mazzola – Drums
 • Giuseppe Vittoria Dardano – Guitars
 • Giuseppe Pandolfi – Guitars
 • Marco Signore – Keyboards, Vocals
 • Miriam Cicotti – Soprano

Links: