Heart Attack – The Resilience

Het Franse Heart Attack levert een mooi cd hoesje aan met goed verzorgd artwork. Er is duidelijk aandacht besteed aan de verpakking. Vaak is dat een voorbode voor de muziek.En dat is hier gelukkig ook het geval. Als de klanken van het akoestische intro zijn verstomd volgen nog negen nummers waarin de band lekker fel tekeer gaat. De groovende muziek heeft raakvlakken met thrash, deathcore en schuurt af en toe tegen hardcore aan.

Het geluid van zowel de drums als de gitaren(goede solo’s trouwens) is strak en lekker droog. De composities zitten goed in elkaar en weten te boeien. Van het stemgeluid van de heer Amato moet je houden. Feit is dat zijn stem bij de muziek past.

Minpuntjes zijn het feit dat de nummers vrijwel allemaal op dezelfde manier zijn opgebouwd, en tegen het einde word ik ook wat dubbele bass-moe. Verder zit er soms net iets te weinig melodie in waardoor het teveel doorbeukt (weer die dubbele bass). Het zijn kleine verbeterpuntjes die ervoor zouden kunnen zorgen dat Heart Attack boven zichzelf uitstijgt want dat de heren goede componisten zijn, bewijzen ze in het afsluitende titelnummer.

Score: 78/100

Label:

Apathia Records, 2017

Tracklisting:

 1. Nocturnal Sight
 2. Burn My Flesh
 3. Congrats To People
 4. Fight To Overcome
 5. Sound And Light
 6. When The Light Dies Down
 7. Dead And Gone
 8. Feed The Fire
 9. Disorder
 10. The Resilience

 Line-up:

 • Tony Amato – Vocalen, basgitaar
 • Chris Cesari – Gitaar, keyboards
 • Kevin Geyer – Gitaar
 • Christophe Icard – Drums

Links: