Hayley’s Royal Whores – Back To The Zone

Hayley’s Royal Whores – Back To The Zone
Noisehead Records, 2013

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat muziek recenseren altijd een dubbeltje op zijn kant is. Je geeft een persoonlijke mening over iets waar anderen, in het beste geval dan toch, veel tijd en moeite in hebben gestopt. Zo ook deze jongens. Ze hebben vast heel erg hun best gedaan, lang geoefend en heel goed gekeken naar hoe andere, al heel bekende bands het doen. Wat moet je tegen die brave mensen zeggen als je het eerste nummer van hun nieuwe cd hebt gehoord? Dat ze een trip moeten boeken naar die klif waar jaarlijks de lemmingen massaal afspringen? Het moet kunnen, ze komen uit Finland.

Laten we de test eens doen. We nemen het ergste wat ik ooit op cd heb moeten aanhoren erbij, het nummer Live a Lie. Na enkele seconden gitaarwerk barst er iets los dat ergens is blijven steken tussen Simple Minds en Justin Bieber op zijn elfde. Dan volgt er zo’n onwaarschijnlijk vals en uit de toon gezongen portie gutturaal gerochel dat euthanasie plots heel aanlokkelijk wordt. Gitaarpop voor de kleuterklas, en dan valt het nog onder kindermishandeling ook. Of neem nu het eerste nummer Are You Ready. Alleen die keyboards al. Ik dacht dat The Human League niet echt onder metal viel, toch? Ze moeten een klacht indienen, want zo slecht zijn ze nog nooit gekopieerd! Ik durf dit echt niet te vergelijken met wélke band dan ook, want die gaat zich onmiddellijk beledigd voelen.

Samengevat: ze kunnen niet spelen, ze kunnen niet zingen, ze weten niet hoe je een nummer maakt, ze zijn hemeltergend slecht en dan heb ik het nog alleen over hun positieve kanten. Komaan jongens, menen jullie dit nu echt? Jezelf een imago proberen aan te meten à la Guns N’ Roses en dan dit? Met het genie dat deze jongens een plaat heeft laten maken wil ik toch wel eens even rustig rond de tafel gaan zitten, kettingzaag bij de hand natuurlijk. Als jullie het niet erg vinden geef ik hier liever geen cijfer voor. Niet uit respect, maar omdat een negatief getal niet mag. Luister maar eens bij de links en je snapt het wel, maar de ziekenhuiskosten zijn voor jullie.

Tracklisting:
Hayley's Royal Whores - Back To The Zone

 1. Are You Ready
 2. God Has No Style
 3. Salvation
 4. Off Road Shoes
 5. All The Best For You
 6. Another Low Flying Cunt
 7. Live A Lie
 8. Back To The Zone
 9. Dirty Rodriguez

Line-up:

 • Pasi Crash – Vocals, guitars
 • Mike Terror – Guitars
 • Teme Schnaps – Keyboards
 • Alex North – Bass
 • Kuha Spears – Drums

Links: