Haunt – Windows Of Your Heart

Het Amerikaanse Haunt bezingt in een nieuw album de ramen van je hart. Windows Of Your Heart is het zesde album in zes jaar. Een prima score. Ik reken de unplugged en remix even niet mee, anders zou je op acht stuks uitkomen. De eenmansband rondom Trevor William Church (TWC voor vrienden) maakt (traditionele) heavy metal.

Windows of your Heart is een thrasher met dubbele gitaarharmonieën. De drums roffelen zich suf en de zanglijnen volgen de gitaren. Op Running Hard zet hetzelfde recept door. Leuke 80’s thrash ramt door de boxen met opvallende vocale harmonieën waardoor het soft aandoet in de refreinen. Het knetterende gitaarwerk maakt veel goed, hoewel de drums hier het tempo wat uit de track halen. Sowieso zijn op dit album de flapperige drums wat al te enthousiast en jeugdig. Vooral de kenmerkende roffels hoor je overal terug. De titeltrack is een hoogtepunt. De drums roffelen zich eerst suf. Wanneer het liedje losbarst worden de vocale harmonieën weer van stal gehaald. Er zit verlangen in (naar de jaren ’80). De man heeft zelf geen heel intrigerend stemgeluid, maar de manier waarop de zanglijnen zijn geschreven halen wel het beste uit hem naar voren. Vooral omdat er vaak meerdere lijnen worden gebruikt om de eigenlijke saaiheid van zijn stemgeluid wat op te leuken. Een korte solo dooft uit als een kleine vuurpijl, waarna de vocale lijnen het overnemen. Afsluiter Defender bouwt heel rustig op en neemt de tijd om te ontwikkelen. Het hoogtepunt moet de solo zijn, die prima is uitgevoerd. De keyboards leggen de grondtonen vast om wat extra cachet aan het geheel te geven.

Een leuke middenmoter dit Windows Of Your Heart van Haunt. Qua songstructuren kan er nog wat verbeteren, evenals het drumwerk dat nogal onstuimig is. Verder zijn er niet echt bijzonderheden en kan je je hieraan geen buil vallen wanneer je in de jaren ’80 metalfan werd. Iron Maiden, Blue Oyster Cult en dan gespeeld alsof het thrash is, dat is de muziek die Haunt brengt. Het nadeel is dat de band vooral als een show klinkt waarin men de skills wil tentoonstellen, bijna alsof het richting virtuoso gaat. Van mij mag er nog wel iets meer zelfvertrouwen en eigen gezicht bij.

Score:

73/100

Label:

Iron Grip, 2022

Tracklisting:

 1. Mercenaries
 2. Running Hard
 3. Barricade
 4. Father Time
 5. Windows Of Your Heart
 6. Catch Me
 7. No Control
 8. Dream On It
 9. Frozen In Time
 10. Defender

Line-up:

 • TWC – Alles

Links: