Hatred – Chaos in the Flesh

[b]Hatred – Chaos in the Flesh MCD[/b]

Elke keer als ik van Paul death metal thuis gestuurd krijg, hoop ik dat ik er iets van kan maken. Het hele genre ligt mij niet zo namelijk. Ik kan er wel naar luisteren, maar de meeste bands doen mij al snel saai en eentonig aan en er iets neutraals over schrijven lukt dan vaak al helemaal niet. Goed, toen viel Hatred “Chaos in the Flesh”bij mij in de bus en moest ik het toch maar weer proberen.

Hatred komt uit Nederland (Zeeland/West- Brabant volgens de bijgeleverde bio) dus ze kunnen deze review nog gewoon lezen ook! Gelukkig spelen deze heren een pot death die wel mijn interesse kan vast houden en goed ook. CitF is de eerste officiële release, na in 2000 een demo te hebben uitgebracht. De heren spelen dus death metal in een stijl die me vooral zeer sterk aan Grave doet denken. De strot van zanger/bassist Peter de Jonge is echt geweldig, wat kan die gast grunten! Songs zitten spannend in elkaar. Leuke rifjes wisselen elkaar af en worden aangevuld met lekkere solo’s terwijl er weer lekker mensvernietigende teksten worden gezongen. Live lijkt deze band mij helemaal een genot, omdat de muziek zeer uitnodigt om es lekker te gaan beuken.

Ik heb geen idee hoe bekend deze band buiten onze landsgrenzen is, maar ze verdienen het zeker om via een wat groter label een volledige cd op te nemen. CitF is een geweldige mini, die laat zien tot wat deze band in staat is, en dat is heel wat.

Tracklist:
1. End of Time
2. Chaos in the Flesh
3. Filling the Massgraves
4. The Path of the Unknown

Line-up:
Peter de Jonge – Zang/basgitaar
Peter van der Schraaf – Gitaar
Rob de waard – Drums
Joska Vervaart – Gitaar (ex-member)