HateSphere – Hatred Reborn

De Denen van HateSphere brengen met Hatred Reborn hun elfde langspeler op de markt. Ik leerde de band pas kennen bij album nummer tien, voorganger Reduced To Flesh, die door collega Bart niet heel goed werd ontvangen, maar wel mijn persoonlijke jaarlijst haalde destijds. Vol goede zin meldde ik me dus aan om over dit nieuwe album te schrijven.

Toen Reduced To Flesh in 2018 uit kwam, was ik mijn muzikale vleugels aan het uitslaan vanuit thrash metal richting death metal. In dat opzicht is goed te verklaren waarom ik destijds, in tegenstelling tot mijn collega, wel goed te spreken was over dat album. Nu zijn we echter vijf jaar verder, ben ik meer geschoold op deathmetalgebied en snap ik de recensie van Bart stukken beter.

Het trucje dat de heren van HateSphere op het vorige album uitvoerden, herhalen ze namelijk op Hatred Reborn gewoon nog een keer. Veel repetitie en voorspelbaarheid horen we terug in de met deathcoresaus overgoten technische deaththrash. Vooral het geschreeuw van “zanger” Mathias Uldall is op zijn zachts gezegd eentonig te noemen en verveelt al na twee nummers waarbij het eerste nota bene instrumentaal is.

Pluspunten aan dit album? Je krijgt, met een speelduur van bijna een uur, goed waar voor je geld. De productie is retestrak (iets wat ook niet meehelpt met de toegankelijkheid van de muziek, maar ik ging de positieve punten noemen) en instrumentaal zit het goed in elkaar. Ondanks deze punten haak ik toch af bij Hatred Reborn en HateSphere. Dit is er eentje voor de trouwe fans.

Score:

65/100

Label:

Scarlet Records, 2023

Tracklisting:

 1. The Awakening
 2. Hatred Reborn
 3. Cutthroat
 4. Gravedigger
 5. 918
 6. Darkspawn
 7. The Truest Form of Pain
 8. Brand of Sacrifice
 9. A Violent Compulsion
 10. Spitting Teeth
 11. Another Piece of Meat (digipack bonustrack)
 12. The Fallen Shall Rise in a River of Blood – Live (digipack bonustrack)

Line-up:

 • Mathias Uldall – Zang
 • Peter Lyse Karmark – Gitaar
 • Kasper Kirkegaard – Gitaar
 • Jimmy Nedergaard – Bas
 • Mike Park Nielsen – Drums

Links: