Harmonize – Warrior in the Night

Een portie vlak geproduceerde power metal speelt het Cypriotische Harmonize op Warrior in the Night. Denk aan de jaren ’80 en dan zonder gilletjes en pit. Harmonize doet standaard klassieke heavy/power metal. De band begon als thrashband, maar evolueerde tot de heavy metal die nu wordt gemaakt.

Ik zal de instrumentsectie even voor u nalopen met een vinklijstje. Vocalen? Wel aardig. Toonvast, weinig bereik, dof gemixt. Wel leuk dat de man af en toe een grunt laat horen. Die afwisseling is ook broodnodig, want van de hooks moet de band het niet echt hebben. Snaren? In de riffs redelijk doorsnee. In de solo’s regelmatig wat misplaatst. De solo’s zijn bovendien niet altijd even netjes ingespeeld. De slaggitaar voegt weinig waarde toe. Als de bas en slaggitaar elkaar een beetje schaapachtig volgen mist impact. Iets meer creativiteit in de baslijnen zou wel prettig zijn. De drums? Jeetje wat een dof geluid weer! Alsof het drumstel drie huizen verderop staat. Wat te denken van de werkelijk oersaaie ritmes die worden uitgespreidt? Zelfs op de titeltrack kan je knikken met je hoofd op de snareaanslagen. Saai en degelijk, maar vooral heel saai. De songs zelf? Behoorlijk afwisselende songs, van een ballad als Angel naar het met thrash metal flirtende Crawling Among Shadows. Het zijn liedjes met een kop en een staart, veel opbouw en dynamiek, maar ook heel traag opbouwend. De overgangen zijn wat hard. De songwriting is te weinig vloeiend om de liedjes echt lekker te laten doorstromen.

Eindoordeel? Ik zet hem niet zo gauw weer op. Daarvoor is het gewoon niet catchy genoeg. De productie is bovendien wel heel erg dof en ondynamisch. Gewoon een doorsnee heavy/power album, dat u extra aanspreekt wanneer u meer ervaring heeft met leven. Oftewel metal die degelijk is, die leuk bedacht is en afwisselend is. Nadeel is dat er weinig aan is en de songwriting is weinig vloeiend. Tel daarbij op de doffe productie en het eindproduct is niet meer dan middelmatig.

Score:

60/100

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

1. Warriors in Line (Intro)
2. Never Back Down
3. Warrior in The Night
4. Angel
5. The Astonishing End
6. Tonight
7. Crawling Among Shadows
8. Beyond Darkness (Outro)
9. Angel (Acoustic Version)

Line-up:

  • Sozos Michael – Vocals
  • George Constantinou – Rhythm Guitars
  • Lambros Apousianas – Lead Guitars
  • Panagiotis Takkides – Bass
  • Harrys Peratikas – Drums

Links: