Hardcore Anal Hydrogen – HyperCut

We play a ‘death-metal, electroacoustic, hip hop, rock, jazz, whatever we like’ music. Dat weten we dan ook weer. Nee, dat wisten we al, van toen The Talas of Satan werd uitgebracht. ADHD-metal, pur sang. Ook nu weer. En hoe! Album nummer vier is een feest van jewelste geworden.


Haal de methylfenidaat al maar boven, het is me weer een knetterdrukte van jewelste geworden. Vanaf de eerste tonen van het verknipte thrashnummer Jean-Pierre is het stuiteren geblazen. Igorrr, maar dan met meer metal, epische Vangelis-synths, wobbles, drumstep en heel wat thrash. Wat een heerlijk nummer, met een dito videoclip. Het tweede nummer, Coin Coin, bevat dan weer uptempo jazz, inclusief gillende saxofonen en Meshuggah-diversiteit… na enkele tellen weet je niet meer hoe laat het is. Eer de eenden beginnen te kwaken (Coin Coin), keer je terug in deze dimensie, om vervolgens door banjo’s en southern metal op een wilde stier een rodeo te ondergaan waar je tevens alle windrichtingen bij kwijtraakt. En zo gaat het maar verder. Het is op zich al een ganse prestatie als je tijdens de eerste luisterbeurt nummer vier of vijf haalt op deze plaat. Hardgaanders zoals ikzelf dagen echter zichzelf uit en halfweg dit album krijg je gegarandeerd de slappe lach en de vraag in je hoofd waarom je jezelf dit aandoet. Wie verknipt nu een slow met math en Pattontoestanden? Maar wat wil je ook met invloeden als Steve Reich, The Beatles, Meshuggah, Aphex Twin, Jean Michel Jarre, Pierre Henry, Little Richard, John Coltrane, George A. Romero en Napalm Death.

‘Epic, classy, innovative and fun’. Ze vatten het zelf perfect samen. Top 10 materiaal ten huize Al Foet, zoveel is zeker. Of het moet zijn dat een pak bands plots stevig uit hun slof schiet.

Score:

87/100

Label:

Apathia Records, 2018

Tracklisting:

 1. Jean-Pierre
 2. Coin coin
 3. La roche et le rouleau
 4. Paul
 5. Blue Cuts
 6. Charme oriental
 7. Phillip
 8. Murdoc
 9. Entropie Maximum
 10. Sproutch
 11. Daube carotte
 12. Automne 1992
 13. Alain, l’homme télévitré

Line-up:

 • Sacha Vanony – Strot, klavier, fluit
 • Martyn Clement – Gitaren
 • Damien Salis – Drums
 • Jonathan Marole – Bas

Links: