Hanagorik – A Way to Freedom

Hanagorik – A Way to Freedom

Man, man, er komt wat uit bij het Hardebaran-label. Ik heb net drie luisterbeurten Circe achter de rug en nu is het Hanagorik die een poging onderneemt om mij tot de wanhoop te drijven.

‘A Way to Freedom’ is geen nieuwe plaat van deze Braziliaanse band. Het is ook geen mini-cd, maar wel een promo met daarop vijf nummers die ook op de aanstaande cd ‘The Caravan’ zullen komen. Beetje onnozel als je ‘t mij vraagt, maar kom, ik geef de band een kans.

‘A Way to Freedom’ is gevuld met 17 minuutjes boze muziek die ergens het midden houdt tussen Machine Head-achtige metal, nu-metal en hardcore. Dergelijke muziek zou dus in de eerste plaats intens moeten zijn en dat is nu net wat bij Hanagorik ontbreekt. De intensiteit is ver te zoeken op dit schijfje. Dat komt deels door de wat makke productie, maar zeker ook door het mindere songmateriaal. (het label heeft het in de bio nochtans over ‘the gift of composing good music’)
De nummers hebben niet dat beetje extra dat liefhebbers van bovengenoemde kruisbestuiving in extase zou kunnen brengen. Als de band in ‘Save a Prayer’ ook nog eens het roer compleet omgooit en een balladeske Linkin Park-miskleun ter hore brengt, zakt mijn broek finaal af.

De band mag er op foto’s dan wel uitzien als een tweede Machine Head, ze zullen nog wat meer moeten oefenen willen ze de hielen van die band kunnen kussen. Deze band bestaat tien jaar, wel van mij mogen ze nog een jaar of tien gaan oefenen voor ze nog eens iets uitbrengen.

Tracks:
Hanagorik - A Way to Freedom

  1. A Way to Freedom
  2. The Silence
  3. Save a Prayer
  4. Cold Blue Eyes
  5. Children of Filth

Line-up:

  • Daniel – guitar
  • Jones – vocals
  • Júnior – drums
  • Tontonho – bass
  • Tuca – guitar

Links: