Gutless – Mass Extinction

Het Australische Gutless bestaat uit (ex)leden van Sewercide en Vile Appiration. De demo Mass Extinction werd eerder al uitgebracht op cassette en vinyl. Chaos Records brengt het ding nu ook op cd uit. Ik moet het doen met de downloadbare promo.

Gutless werd pas vorig jaar opgericht en Mass Extinction is de eerste release. Hierop presenteert de band zich als een stel jonge honden die haar brutale death metal laat klinken als Immolation / Incantation. De meeste riffs zouden zo op een willekeurig album van genoemde bands hebben kunnen staan. Plagiaat? Absoluut! Kwaliteit? Idem dito.

Je kunt als debuterende band met mindere namen vergeleken worden. De ietwat rammelende productie (vooral de bekkens staan veel te hard in de mix waardoor het in de snelle passages lijkt alsof Gutless uit de bocht vliegt) en het feit dat het (nog) wat ontbreekt aan een eigen gezicht wordt graag op de koop toegenomen als het dermate bruut wordt gebracht. Gutless heeft potentie en zal met name bij liefhebbers van Amerikaanse death metal in de smaak vallen.

Label:

Chaos Records, 2019

Tracklisting:

  1. Brutalized Into Submission
  2. Evil Incarnate
  3. Boiled Alive
  4. Cnidocyte
  5. Carnivorous Flesh

Line-up:

  • Tom – Vocalen, gitaar
  • Jamo – Basgitaar
  • Olza – Drums

Links: