Guerra Total – War is the Pursuit of Death: A Hymnal for the Misanthrope

Hier, voilà, de negende release van het viertal Guerra Total, de oudgedienden uit Bogota, Colombia! Deze brute en erg agressieve plaat wordt uitgebracht door het Mexicaanse Iron, Blood and Death records. Het negende studio-album van deze heren kreeg de magnifieke titel, War Is The Pursuit Of Death: A Hymnal For The Misanthrope met zich mee. Een conceptalbum over oorlog, verwoesting, dood en de invloed op de mensheid van dit alles.

De muziek die deze heren produceren is een mix van black, death, thrash en heavy metal. Ik hoor in de verte voor de brute, agressieve stukken, wat gelijkenissen met bijvoorbeeld de Grieken van Naer Mataron. Dit geheel van negen songs krijgt ondanks deze verwijzing, wel die karakteristieke Zuid-Amerikaanse sfeer met zich mee, zoals je die voelt hangen bij een band als Mystifier.

Dit ultra smerig kwartet slaagt erin om gedurende negen nummers mijn aandacht vast te houden. Guerra Total doet dit door brute gitaarriffs, dominante leadlijnen, typische breakdown’s en snelle drumsecties op te smukken met gortige vocalen, vaak dubbel ingezongen zodat je een plakkerig laagje krijgt. Tevens zit er doorheen de plaat heel wat lekkers verstopt voor de neus, euh, de oren. De bas staat wel wat te droog afgesteld als je het mij vraagt, maar al bij al houdt de productie toch erg goed stand. Een nummer als Ethnocide bijvoorbeeld heeft dit allemaal in zich, zelfs met extra tom’s die wat doen terugdenken aan de hoogdagen van Sepultura. Een nummer als Himnos Rituales Da Guerra Y Total Devastacíon, volledig in het Spaans gekeeld, heeft dan weer dat thrashy, heavymetalgevoel. Lekker voor de afwisseling. Tapias De Pilatos vindt zijn bruutheid in de erg agressieve manier van indrummen. Luister naar de snelle voetjes en handjes van Naberius die perfect de afwisseling weet te brengen.

Recht uit de best verstopte plantages van Colombia komt dit smerig plaatje. Voor zij die de mix van black, death, heavy en thrash metal niet te versmaden vinden is dit gemakkelijk opsnuifbaar muzikaal materiaal.

Score:

75/100

Label:

Iron, Blood & Death Corp., 2020

Tracklisting:

 1. Ancient Hymns To The Goddess Of War (Inanna)
 2. Battle Of Ypres (Song For My Funeral)
 3. Black Horror Kommando II (Sinfonía Del Odio)
 4. Ethnocide (World Cenotaph)
 5. Himnos Rituales Da Guerra Y Total Devastacíon
 6. Holodomor (La Muerta Roja)
 7. Tapias De Pilatos
 8. Uranium-235 (Trinity)
 9. Whisky Bitch

Line-up:

 • Demonslaught – Bas, zang
 • Deathfiend – Gitaar
 • Jordicaz – Zang
 • Naberius – Drum

Links: