Gruzja – I Iść Dalej

Bijzondere release moet ik zeggen, deze van Gruzja. Gelukkig wordt alles professioneel aangeleverd door de platenmaatschappij, compleet met de teksten erbij. Maar goed ook, want mijn Pools is nog altijd niet bovengemiddeld te noemen. Daarbij komt dat de platenhoes bijzonder authentiek te noemen is. Staat er nu een Poolse gozer met zijn fluit in de hand in een fontein te plassen? Ranzig en “evil”? Of toch gewoon dom en bezopen?

Je krijgt vuile, middelmatige black metal te horen. Krachtig gespeeld met overtuigende keelreutels en ook nog eens een “distortion-pedalleke” op de bas. Lekker gortig, meeslepend allemaal. Ideale plaat voor een zatte vrijdag- of zaterdagavond. Boeiend vind ik het niet allemaal, er zit toch net te weinig variatie in, te weinig uitschieters. Wel is het zo dat er soms doomachtige stukken in de nummers verwerkt worden. Piepende gitaren, met daarover beklijvend uitgesproken teksten of geluidsfragmenten van, naar ik vermoed, Poolse films. Erg bezwerend. Het laatste nummer is brol. Ik catalogeer dit als nutteloos en zinloos gepiel. Verder kan ik er bitter weinig over vertellen, want deze plaat laat me eigenlijk redelijk koud…

Voor fans van obscure bands die toch iets meer “true” en “grim” zijn zoals North, Algor, Armagedda en andere, misschien toch eens te beluisteren.

Score:

65/100

Label:

Gods ov War Productions, 2019.

Tracklisting:

  1. Gruzini
  2. Moja Ratyzbona
  3. Opuść Mnie
  4. Manam
  5. Jego Glos
  6. Ilo Nas Bylo
  7. Iść Dalej

Links:

Gruzja
Godz OV War