Groza – Unified In Void

Opgericht in 2016 komt het Duite Groza eind 2018 met een eerste release waarop vijf nummers van in totaal nog geen half uur staan. Groza betekent trouwens ‘afschuw’ of ‘verschrikking’ in enkele Slavische talen. Het is ook de bijnaam van een automatisch wapen dat wordt geroemd om zijn grote vuurkracht. Blackmetalfans herkennen de titel van het debuut van Mgla erin.

Er zijn zeker raakvlakken met bovengenoemde band zonder dat Groza aan plagiaat doet. Daarvoor is Unified In Void beter geproduceerd en dit is, net als bij Mgla, zo’n schijfje dat langzaam onder je huid gaat zitten en bezit van je neemt. Vanaf opener en titelnummer is het raak en wordt je aandacht vastgepakt en pas na de laatste riff van Thantaos laat deze weer los.

Groza werkt binnen zijn nummers telkens naar een climax toe en doet dat uitermate treffend. Het zorgt ervoor dat een half uur eigenlijk veel te kort is voor een eerste kennismaking. Vergelijk het met een eerste date met een mooi persoon waarbij de tijd tegelijkertijd lijkt stil te staan en veel te vlug voorbij gaat totdat de barman roept: ‘last call!!’ Je hoopt dan altijd op meer, maar dat zit er zelden in bij een eerste date.

Tracklisting:

  1. Unified In Void
  2. Ouroboros
  3. Amngst The Worms
  4. Unworthy
  5. Thanatos

Line-up:

  • P.G  – Vocalen, gitaar
  • U.A. – Vocalen, gitaar
  • M.S. – Basgitaar
  • F.B – Drums

Link: