Growing Horns – The Nobility of Pain

Tien dagen voor Kerst brachten vijf mannen uit Oost- en West-Vlaanderen een plaatje uit. Tien dagen voor Kerst 2019 welteverstaan, want als het tien dagen voor Kerst van het jaar -1 was gedaan, had de loop van de wereldgeschiedenis er waarschijnlijk heel anders uitgezien. Als het kindeke Jezus The Nobolity of Pain had gehoord, was hij vast direct weer teruggekropen in de uterus van zijn hoerige moeder, angstig geworden door deze driedubbele dosis zwaarte die Growing Horns over de mensheid uitstort.

Want wat is deze EP (die overigens gewoon ruim een half uur duurt) een zwaarmoedig product. ‘Growing Horns is the mutual love of five bastards with a passion for all things slow, low and heavy. Take some doom darkness, add some sludge filth with a pinch of thrash violence, and pour it into your bong with some of your finest liquor. Shake thoroughly and fire the fucker up!’, zeggen de mannen er zelf over. Daar is geen woord van gelogen. Deze vijf dienen hun doom/sludge zó zwaarmoedig op dat zelfs erkende zwartkijkers ervan zullen schrikken en zich afvragen of er dan écht geen sprankje licht in de duisternis meer is. Nee, niet als het aan Growing Horns ligt. Want als de heren Didier Cottenis en Sven Caes (gitaar), Wim Vekeman (bas) en Simon Vandoorn (drums) je nog niet naar de gallemiezen hebben gespeeld, dan komt grunter Dafus Demon nog even binnenvallen om je met zijn klaagzang definitief de diepste zwarte in te trappen.

Vergist u zich overigens niet in de afwisseling die Growing Horns in de muziek brengt: de tergend langzame opbouw van We’re All Made of Scars zorgt ervoor dat het kippenvel metershoog op mijn armen staat, Lucifirean Kingdom heeft een tempoversnelling waar een lijk een stijve van krijgt en bij Mountains of Pain is zijn buurman aan de buurt. 2084 is een sluimerende bombtrack die plots tot eruptie komt en waar het snufje thrash waar de heren al op wezen goed hoorbaar is. Kortom: een zwartgeblakerd pareltje van een EP, dit The Nobility of Pain en bovendien een schijfje dat reikhalzend doet uitkijken naar meer. Al is het leven natuurlijk zinloos en moet alles dood.

Let op: niet luisteren als je naast een ravijn loopt, want je springt erin. En blijf ermee uit de buurt van spoorlijnen. Er zijn al genoeg ‘aanrijdingen met een persoon’.

Label:

Black Bow, 2019

Tracklisting:

  1. We’re All Made of Scars
  2. Luciferian Kingdom
  3. Mountains of Pain
  4. Butcher’s Blues
  5. 2084

Line-up:

  • Dafus Demon – Vocalen
  • Didier Cottenis – Gitaar
  • Sven Caes – Gitaar
  • Wim Vekeman – Bas
  • Simon Vandoorn – Drums

Links: