Groovenom – Modern Death Pop

+++ R.I.P. HEAVY METAL +++

Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Groovenom uit Dresden. Blijkbaar is men er niet in geslaagd dat stadje volledig van de kaart te vegen in de Tweede Wereldoorlog, en nu slaat de natuur knetterhard terug met dit Groovenom. Semargl uit Oekraïne deed ons heel erg veel pijn met Satanic Pop Metal in 2012, nu is het aan Groovenom met dit Modern Death Pop.

 

Gatverdamme zeg, wat is dit. The Browning en Atilla houden een gangbang en dat wijfje van Guano Apes is het grootste slachtoffer. Aan de ene kant is dit verwijfder dan Raunchy en Tokio Hotel bij elkaar, en aan de andere kant beukt dit op zijn deathcore’s putten in het beton. En in het midden? Mental Theo gabbertoestanden en scratchen à volonté! SRSLY?

Wie To The Rats And Wolves kent zal heel erg blij zijn met dit opgewekte groepje. Ikzelf heb het bijzonder moeilijk met mezelf en zal zeker te rade gaan bij onze Zware Metalen vertrouwenspersoon, want de dubbele gevoelens spelen me bijzonder veel parten. Dit is namelijk verschrikkelijk fout (wat goed is), maar tegelijkertijd verschrikkelijk fout. Nuja, ik ga er vanuit dat slechte publiciteit niet bestaat en ga op mijn gevoel af. Beslis vooral zelf na het bekijken van de clip.

GROOVENOM-MODERN-DEATH-POPScore:

20-80/100

Label:

Noizgate Records, 2016

Tracklisting:

 1. The King Is Dead
 2. Stay Awesome!
 3. Pu$$y Dance
 4. FCK MTL
 5. Proud 2B Loud
 6. Final Girl
 7. Brutal Party Massacre
 8. Shut the F#ck App
 9. Hallo Welt
 10. Libido
 11. We Are Legend
 12. Not Another Transcore Band

Line-up:

 • Tightuz – Gitaar
 • Dr. Ronald Warmachine – Drums
 • Mr. Sanz – Zang
 • Fred Cube – Bas
 • Matt Steen – Gitaar
 • DJ esuz Christ – Electronics

Links: