Earupt – Elements

Oorpijn? Earupt uit de Vlaamse Ardennen ontstopt grondiger dan eender welk staafje of welke spray die je al in de gehoorgang stak. Het tweede en verbeterde recept is nu zonder doktersvoorschrift te verkrijgen in de betere platenapotheek. Aanbevolen door otiaters en metalheads die nog over hun volle audiologisch vermogen beschikken.

In het vernieuwde receptuur zitten de propellende snaarelementen in een nog zwaardere geluidsbulldozer. Daardoor schrapen de groovesborstels de buitenoorwand brandschoon. Dynamische snaredrum- of dubbel basdrumpropulsie drijft de vlammende riffstoffen dwars door het trommelvlies. Daar aangekomen trimmen de kristalheldere vocale krachtlijnen de evenwichtshaartjes en beukt de groove op de hele smidse aan receptoren die daar zitten. Het resultaat: geluidsgolven die het oorsmeer er langs je poepenholletje uitblazen.

Doe de test en vergelijk het met gelijkaardige merken als Channel Zero of Devildriver. Earupt zet ze niet alleen in hun hemd, maar in hun nakie en verkracht ze vervolgens met een dynamietstaaf. Bijsluiter: niet elke riffopname werkt even effectief, gebruik van de saaie op de basdrum gebeitelde snaarslagen milderen en opletten met overmatige consumptie van zoetsap in de refreinen. Mogelijke bijwerkingen: onweerstaanbare vernielzucht, toename aan testosteron en dopamine, buskruitvorming rond de oorschelp maar vooral een grandioze luisterervaring. Probeer het nu, je zal in je element zijn!

Score:

81/100

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklist:

 1. Shedding Skin
 2. Bloodstain
 3. Hooked On Life
 4. Bareknuckle Fight
 5. Elements
 6. Rebellion
 7. Broken Wings
 8. Writings On The Wall
 9. Heatwave

Line-up:

 • Walter Snoeck – Gitaar
 • Tom Kielemoes – Gitaar
 • Hendrik Vanhoutte – Vocalen
 • Thijs Lammertyn – Drums

Links: