Grindpad – Sharkbite!

Grindpad is terug! Grindpad is terug! Wie zegt u? Grindpad, uit Utrecht. Debuterend met de EP Killing for a Living in 2008 en er daarna in 2009 en 2013 nog een EP uitpoepend. Nu is de tijd gekomen voor EP nummer vier: Sharkbite! Met uitroepteken. Begonnen als death/grindgezelschap maken de heren tegenwoordig bloedjefanatieke thrash met een licht hardcore onderlaagje. Niet zeiken, gewoon gas op die plank en gaan. U kent het wel. Muziek zoals die eind jaren ‘80/begin jaren ’90 werd gemaakt.

Luister bijvoorbeeld maar eens naar Come in Peace (Go in Pieces): drieëneenhalve minuut headbangen totdat je kop van je romp flikkerstraalt, als dat nog niet is gebeurd bij opener Not Fucking Dead! tenminste. Bloed aan de muur godverdomme! De luisteraar wordt opgejaagd door de woeste zang van Olivier, een heerlijke gitaarsolo, en de stuwende drums van gastdrummer Paul Beltman, die kan kwartetten met het aantal bands waar hij deel van uitmaakt en uitmaakte, met Sinister als meest sprekende voorbeeld. Nu we toch aan namedropping doen: Ed Repka heeft voor het artwork gezorgd. Diezelfde Repka die ook Megadeth en Death tot zijn clientèle kon rekenen. Hij maakte de geinige hoes van een uit de zee springende witte haai die vast van plan is een zonnebadende dame op te peuzelen.

Kortom, de randvoorwaarden voor een kwartiertje onbekommerde, old school thrash zijn aanwezig. Grindpad pakt die handschoen op en deelt met gemak een paar rake klappen uit. En nu op weg naar een volwaardig album, dan kunnen we eindelijk eens een vette score aan deze band hangen!

Label:

Eigen beheer, 2017

Tracklisting:

  1. Not Fucking Dead!
  2. Sharkbite!
  3. The Lion´s Strife
  4. Come in Peace (Go in Pieces)
  5. Outro

Line-up:

  • Olivier – Vocalen
  • Jan Gerard – Gitaar
  • Axel – Gitaar
  • Remy – Bas
  • Paul – Drums

Links: