Grindpad – Grave Matter

Grindpad – Grave Matter
Eigen Beheer, 2009

De tweede EP van Grindpad ligt voor u klaar. Voorganger Killing For A Living werd al goed ontvangen door mijn Belgische collega en nu, een jaartje later, is het de beurt aan Grave Matter om onder handen genomen te worden.

Zijn er verschillen te bespeuren vergeleken met het vorige wapenfeitje? In ieder geval één overduidelijke… De productie is een stuk vetter en daardoor presteert Grindpad het om de term “strakke lompheid” door mijn kop te laten zweven. Zowel de praktisch continu uptempo-georiënteerde drumlijnen als het riffwerk lijkt enerzijds ongecontroleerd en roekeloos, maar anderzijds klinkt het ook steeds direct en best strak. Een verbetering vergeleken met de vorige dus. Verder staat Grindpad weer garant voor typische Nederlandse death metal. Je kent de verdere factoren: Een diepe grunt, een (mijns inziens licht irritante) snerpende scream, zieke filmcitaten en de eerder genoemde, loszinnige en karakteristieke sound en opzet. Genieten doe ik wanneer Deathplant voorbij walst met zijn zware grooves halverwege, maar ook de thrashy songs Slave World Parasite en Those About To Die mogen er door hun hogere snelheid zeker wezen!

Wederom niets wereldschokkends maar dat is ook echt niet nodig. Grindpad berijdt het geplaveide (grind)pad met overtuigende enthousiasme en hanteert prima spel. Hopelijk laat de langspeler niet meer lang op zich wachten want dit is beslist geen straf voor de oortjes.

Tracklisting:
Grindpad - Grave Matter

 1. Coffinfeeder
 2. Terror Incognita
 3. Stab By Stab
 4. Deathplant
 5. Slave World Parasite
 6. Those About To Die

Line-up:

 • Koen – Vocals
 • Jorre – Vocals
 • Axel – Guitars
 • Mark – Bass
 • JG – Guitars
 • Allard – Drums

Links: