Milking the Goatmachine – Milking in Blasphemy

Album nummer zeven ondertussen voor het Duitse Milking the Goatmachine, de gehoornde rubberhoofden die de weide verlaten hebben en de wijde wereld in trokken om hun geschifte melkcore te laten eleven. Met behoorlijk veel succes trouwens, het is niet iedere dag dat je een drummer ziet en hoort grunten vanachter zijn drumkit. Birdflesh en Infinity heb ik dat nog zien doen, maar daar blijft het ongeveer bij. Milking the Goatmachine viel een beetje in ongenade met zijn album Greatest Hits – Covered in Milk, waar iedereen (van Boney M tot ZZ Top) gecovered werd, al moet ik toegeven dat ik deze Excrementory Grindfuckers-achtige plaat nog wel eens durf opzetten, voor de gei(n)(t).

 

 

Milking in Blasphemy is een “normaal” studioalbum geworden met de gekende ingrediënten. De band wordt ook het grote Napalm Records ondersteund en dat heeft duidelijk zijn redenen. De gimmick is uitgegroeid tot een heus concept met toekomst en beperkt zich niet alleen tot persiflages of herkauw-grindcore. Op Milking in Blasphemy nemen de heren het black metal genre in het vizier (met enkele satanische death metal uitzonderingen), zonder het clichématig te kakken te zetten. Op Farm of Northern Darkness bijvoorbeeld, wordt er blackdeath gebracht die weinig overlappingen kent met Immortal bijvoorbeeld, terwijl dat wel de voor de hand liggende keuze was geweest. Tekstueel is het een andere zaak, daar gaan de geiten bezeten te keer. Naast Immortal zie je de nodige verwijzingen naar bands als Mayhem, Dissection, WITTR, Old Man’s Child, Satyricon, Deicide, Morbid Angel (muzikaal gaat het ook wel eens die kant op), Emperor en nog enkele andere die je zelf mag uitzoeken. Vooral in het gitaardepartement worden er uitstapjes gemaakt in de black metal sectoren, zonder dat de groovende grindcore sound achtergelaten wordt. Er is zowaar over nagedacht en hier en daar zitten er een paar onwelriekende instinkers in die best amusant zijn.

Anders dan veel andere grindbands hoeft het voor Milking the Goatmachine geen ultraplatvloerse humor te zijn (waar ik op zich ook geen probleem mee heb – integendeel). Ze zijn creatief in het maken van een soort van overtuigde bezetengeit die ze middels gemuteerde eerbetonen brutaal de wereld insturen. Reden genoeg om ze naar GrindWaarpen te brengen op 4 november, samen met onder andere Rectal Smegma en Keitzer.

Score:

80/100

Label: 

Noiseart Records, 2017

Tracklisting:

 1. Farm of Northern Darkness
 2. Nemesis Bettina
 3. Straw Bale Apocalypse
 4. Milking in Blasphemy
 5. Add the Horn of Winter
 6. Freezing Hoof
 7. Goats in a Throne Room
 8. Where Fat Angels Cry
 9. Milk Churn Funeral
 10. GoatEborgian Hunger
 11. Sliden Christi
 12. Wolves upon the Cross
 13. Goat Mans Child
 14. Endzitze
 15. G.O.A.T.M.A.C.H.I.N.E
 16. In the Shedside Eclipse

Line-up:

 • Goatfreed Udder – Gitaar, basgitaar
 • Goatleeb Udder – Vocalen, drums
 • Lazarus Hoove – Live gitaar
 • Steve Shedaway – Live basgitaar

Links: