Grimnote – Screaming Underground

Grimnote – Screaming Underground
Lady Music Records, 2013

Bij sommige releases weet je na een luisterbeurt wel wat je in huis hebt. Heel soms al na een nummer. Zeer zelden na enkele seconden. Ziehier de uitzondering dus: Grimnote! Het betreft hier de eerste boreling van deze Italiaanse groep en hopelijk, ik méén het, de laatste. Een slecht begin van een recensie, ik weet het, want meteen is de spanning eruit.

Nooit ben ik zo enthousiast geweest als bij de eerste tien seconden van deze Screaming Underground. Het titelnummer opent geweldig en de eerste aanzet van zanger Dodo (ik zeg niets) is ronduit overweldigend. En dan hebben we het helemaal gehad. Wat daarna volgt is zo overweldigend slecht dat ik plots alles wat ik ooit onder de 50 punten heb gegeven nog zo slecht niet vind. Man man man, wat is dit hemeltergend geblaar. De arme ziel klinkt alsof hij snel een cursus Engels voor Duitstaligen heeft gevolgd, maar dan via een sterk in gebreke blijvende telefoonlijn. Spijtig genoeg ligt het aan zijn stem, niet enkel aan zijn Engels want de helft van de nummers in zijn het Italiaans. Zelfs Johannes Paulus II klonk hipper.

Helaas is het niet alleen een kwestie van belegen zang maar ook van vreselijk clichématige muziek. Niets, maar dan ook werkelijk niets overstijgt de matige middelmaat van een derderangs trouwfeestcombo in een slechte dag. Wat moet een mens hiermee? Meestal kan je nog aanstippen dat mits verandering van het een en het ander er nog iets van te maken zou zijn, maar ik zou niet weten wat. Buiten het verjagen van houtworm in de lambrisering van sommige concertzalen, heeft deze band geen enkel bestaansrecht. Ik zou nu kunnen beginnen dat deze cd het levende bewijs is dat de dodo daadwerkelijk is uitgestorven, maar ik hou me in. Het arme beest verdient beter. Zoek het gewoon effe op en geef me eens ongelijk. I dare you!

Tracklisting:
Rust n' Rage – Showdown

 1. Screaming Underground
 2. Pirati
 3. Mistery
 4. 27 coffees
 5. Burnung My Sky
 6. La Meta Lontana
 7. Beautiful Tits
 8. Mirando El Mar
 9. Sad Reality
 10. Crow Will Come

Line-up:

 • Dodo – Vocals
 • Giobo – Guitars
 • Tony – Bass
 • Zanna – Drums

Links: