Grimgotts – Legends

Grimgotts uit het Verenigd Koninkrijk komt met weer een EP aankakken. Het is de derde dit jaar. Symfonische nautische power metal maken de heren. Op deze EP zijn vier liedjes te beluisteren. De band brengt de muziek in eigen beheer uit.

Startend met een accordeon waant de band zich in het ruime sop op The Boys of Boone. Typisch popsong geschrijf volgt, waarbij op de brug lekker wat samenzang optreedt. Het is behoorlijk staccato ingespeeld, waardoor het tempo wat gehaast overkomt. Qua riffs en melodie is het ook niet echt wonderbaarlijk wat de band produceert. Het is in elk geval beter dan de licht debiele solo op Land of Tomorrow. Ik heb eigenlijk vrij veel aan te merken op deze plaat. De afstemming tussen zang en instrumenten klinkt wat onsamenhangend en losjes. De shanty ballad The Edge of the World (to what lies beyond) biedt een leuke afwisseling in de vorm van een lekker inhaaknummertje, over verdwaald op zee zijn. De vocalen zijn wat overdreven op deze EP, maar dat was op vorig werk ook al het geval. De EP sluit af met Kinsman. Een doorsnee nummertje met een lekker overdreven solo en ‘epische’ samenzang. Het komt allemaal wat minder uit de verf door de wat doffe en weinig dynamische productie.

Ik ben nog steeds niet echt fan van deze mannen. Wat ze doen biedt veel meer potentie. De timbres van de zangers passen ook amper bij elkaar. De band kiest bovendien voor het doorlaten van elk matig idee, in de trant van ‘als het maar een beetje feestig klinkt vinden we het wel prima’. Legends is daarmee een weinig overtuigend EP’tje.

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

1. The Boys of Boone
2. Land of Tomorrow
3. The Edge of the World (To What Lies Beyond)
4. Kinsman

Line-up:

  • Andy Barton – Vocals
  • David Hills – Gitaar
  • Fabio Garau – Keyboard
  • Nelson Moreira – Basgitaar
  • Mo Abdelgadir – Drums

Link: