Grim Vision – War – Agony

Grim Vision – War – Agony

Bastardized Recordings, 2015

Rond de release van de nieuwe EP van het Hamburgse Grim Vision hangt een pompeuze, excentrieke sfeer. War – Agony heet het ding, en het zou zich kwijten van stevige hardcore vermengt met ‘dark metal’, ondersteund door teksten gebaseerd op poëzie over de oorlogen en vernieling die de mensheid aanrichtte in de voorgaande twee eeuwen. Het is een aankodiging die kwaliteit doet vermoeden. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat een band plat op de buik gaat bij het indrukken van een play-knop, wat nog steeds het moment van de waarheid herbergt.

Het verschil is dat Grim Vision zich niet alleen overtuigend rechthoudt, maar jou op het hierboven vermelde lichaamsdeel drukt omdat je twijfel uitte. Van een zanger die poogt met een gladde basstem melancholieke lijnen te zingen is hier geen sprake. ‘Dark metal’ wijst op de dikke hoeveelheid invloeden uit extreme metal die War – Agony door de stevige hardcore gooit. ‘Stevige hardcore’ lijkt ook weer een understatement te zijn. ‘Hondsbrutaal’ dekt de lading beter. Twee van de drie gebrachte nummers zijn stevige stampers die refereren aan het nette midden tussen Nails, All Out War, Cursed en het heerlijke Kickback-venijn. De afsluiter is meteen langer dan de voorgaande nummers samen en behelst een sludge-inslag. Het gaspedaal wordt gelost, de intro bestaat uit getokkel en praatsamples, Eyehategod loert om de hoek.

Daar heb je het. Zo’n formatie band die een EP uitbrengt die wél beklijft. En dat in een zijtak die inmiddels volgestuwd zit met bandwerk.

Tracklisting:

grimvisionWA

  1. Fallen Soldier
  2. War Machine
  3. Ten Minutes

Line-up:

  • Bibo
  • Max
  • Claus
  • Schmauke

Links: