Grievance – Nos Olhos Da Coruja

Laat ik me op de kleine visjes concentreren. Dit Grievance kan je immers bezwaarlijk een grote vis in het net noemen. Nochtans is de heer Koraxid, het enige overgebleven bandlid, al wel bezig sinds 1997. Zijn uitvalsbasis is Caldas Da Rainha, een stad ergens grofweg tussen Porto en Lissabon, aan de kustlijn. Alzo ruik je dus de Atlantische oceaan. Deze Nos Olhos Da Coruja is intussen de vierde, krasserige old school blackmetalplaat. Alles wordt vlotjes in het Portugees aangeleverd, aangebracht en uitgevoerd. Daar heb ik het vaak wel voor. En er zit behoorlijk wat olie in het blikje.

De acht nummers plakken lekker aan elkaar en de heer Koraxid weet de sfeer van de oude dagen meer dan behoorlijk op te roepen. De snelheid wordt redelijk hoog gehouden. Niet noodzakelijk met de typische blast, maar meer met de rollende drumkicks. Daarbovenop gedrapeerd krijg je een heel arsenaal eenvoudige, typisch monotone schuifriffjes die we wel al tig keer gehoord hebben, maar toch. Het is ook de gortdroge keel van Koraxid die de plaat aangenaam om luisteren maakt. Als je dan weet dat deze brave man alles zelf heeft ingespeeld kan ik hem enkel maar feliciteren. Immers wordt er maar al te vaak gebruik gemaakt van een drumcomputer of één of andere doosjesmodule. Hier niet, je moet er wel het wastonnengeluid bij nemen, doch dat is natuurlijk nog het minste van alle kwaad. Zo zit er de schwung doorheen de hele plaat erg goed in. Soms proef je een drupje deathmetalolie niet al te fel weliswaar, in Tel Megiddo bijvoorbeeld.

Lekker sardientje uit Portugal, lekker vettig en smaakvol. Misschien de volgende keer de wikkel rond het blikje wat aanpassen, dat verkoopt misschien beter, om maar te zeggen dat de hoes op niet zo veel trekt.

Score:

75/100

Label:

War Productions, 2020

Tracklisting:

  1. L ‘Âmina Anciā
  2. Presságio
  3. Tel Megiddo
  4. Nos Olhos Da Coruja
  5. Poesia Da Noite
  6. Seres Alados
  7. Reivindico
  8. Vitória Consumada

Line-up:

  • Koraxid – Zang, alle instrumenten

Links: