Grave Forsaken – This Day Forth

Grave Forsaken – This Day Forth
Soundmass, 2009

Thrash metal zit de laatste tijd behoorlijk in de lift, getuige de hernieuwde interesse in bands als Testament, Death Angel en Forbidden. Deze namen noem ik niet voor niets, want ze zijn de grote inspiratiebronnen van Grave Forsaken. Deze Aussies hebben onlangs hun derde langspeler uitgebracht, getiteld This Day Forth. Eens kijken of de heren bij ondergetekende de spreekwoordelijke snaar kunnen raken.

De halve Bay Area-thrashscene komt zo ongeveer voorbij op This Day Forth. Zo hoor ik hele stukken Death Angel (vooral de laatste twee platen!), Testament (Low!) en Forbidden voorbij komen. Qua soleerwerk hebben de heren heftig leentjebuur zitten spelen bij Megadeth, want zowat de helft van de leads en solo’s lijken van Rust In Peace en Countdown To Extinction gejat te zijn. Nu ben ik bekend met het gezegde van beter iets goed gejat dan slecht verzonnen, maar wat de heren op deze plaat “presteren” is echt te gênant voor woorden. Naarmate de plaat vordert, begint het eentonige “gezang” knap op mijn zenuwen te werken. Combineer het bovenstaande met alle bekende metalclichés en brakke composities en je begint je af te vragen waarom in hemelsnaam deze geluidsdrager uitgekomen is. Verder draagt de blikken productie ook niet bij aan het luistergenot.

Valt er dan echt niks positiefs over This Day Forth? Nee, tenzij je het niet erg vindt om naar opzichtig jatwerk, opgewarmde clichés en tinnen producties te luisteren. Heel snel vergeten dit Grave Forsaken!

Tracklisting:

  Grave Forsaken Cover Normal

 1. No News…Ain’t Good News
 2. Mother Of Harlots
 3. This Day Forth
 4. Celebrity Judge And The Sinners Pt.III
 5. Wasting Power
 6. Death Undone
 7. Holy Blood
 8. Affluenza

Line-up:

 • Vaughan – vocalen, gitaar
 • Elias – gitaar
 • Matt – bas
 • Dave – drums

Links: