Grande Royale – Breaking News

Breaking News is het derde album van de Zweedse formatie Grande Royale. Eerder bracht de band al de albums Cygne Noir (2014) en No Fuss – A Piece By Resolute Men (2015) uit. Volgens de meegeleverde biografie van de band mag ik een mix verwachten tussen de jaren zeventig Detroit rockscene en de Scandinavische rockscene in de negentiger jaren. Nu heb ik zelf geen idee hoe de rockscene in Scandinavië in de jaren negentig klonk, maar jaren zeventig en Detroit spreken voor zich.

KISS is hetgeen ik aan moet denken bij het lezen van de gegeven omschrijving en die vergelijking gaat muzikaal ook op. Fijne deuntjes met veel ruimte voor de elektrische gitaar, ondersteund door een bonkende bas. Vrolijk in mijn gehoor doordringend, gaat er zo een ruim half uur voorbij en is Breaking News alweer afgelopen.

Ik weet niet of de vrolijke, poppy, vintage rock het merendeel van zware metalen zal aanspreken. Ieder die zin heeft in een portie onvervalste vintage rock ‘n’ rol, heeft met dit derde album van Grande Royale een traktatie in handen.

Score:

75/100

Label:

The Sign Records, 2017

Tracklist:

 1. Know It All
 2. Brake Light
 3. Devil’s Place
 4. Breaking News
 5. Live With You
 6. Daily Illustration
 7. Got To Move
 8. One Second
 9. R’N’R Business
 10. I’m On The Loose

Line-Up:

 • Andreas Jenå – Gitaar
 • Hampus Steenberg – Zang
 • Gustav Wremer – Gitaar
 • Calle Ljungström – Bas
 • Marcus Gustafsson – Drums

Links:

Bewaren