Grand Magus – Sword Songs

Grand Magus – Sword Songs
Nuclear Blast, 2016

Wat episch klinkt, verkoopt. Die boodschap hadden de Zweden van Grand Magus al enkele jaren door, maar ze doen er duidelijk nog een schepje bovenop met de achtste langspeler Sword Songs. De heavy doomband (die dat eigenlijk al een tijd niet meer is) nodigt het publiek dus uit voor een krachtpatsfeestje in Valhalla met heel wat meezingallures en vuisten die de lucht in moeten. U kan ook gewoon niet opdagen uiteraard.

Doet u dat toch, dan presenteren deze heren u verdraaid catchy tracks die zelfs wat Hammerfall-allures dragen hier en daar. Het geluid is erop vooruitgegaan, maar de liefhebbers van het oude zal het allemaal worst wezen. “We are warriors, defenders of steel” op epische meezinger Varangian geeft eigenlijk een goede indruk van deze plaat. Soms wordt het iets logger en klinkt het weer wat gemener (Master of The Land en sommige stukken van Last One To Fall bijvoorbeeld), maar de overgrote meerderheid van deze songs klinkt behoorlijk braaf in de oren door de catchy en heldere zanglijnen van JB en erg verzorgde sound.

We laten de doorgedreven epische inslag van dit nieuwe album even in het midden en stellen ons de vraag of dit album nu lekker in de oren klinkt. Persoonlijk vind ik dat deze sound erg goed samen gaat met het epische van een Varangian en een Born For Battle. Was je te vinden voor de genreswitch die Grand Magus opbracht, dan zal Sword Songs een prima tussenstop vormen voor jou met heel wat hitjes op één plaat. Was je niet voor die epische muziek met ballen, dan laat je dit feestje in Valhalla maar voor wat het is.

Tracklisting:
Grand Magus - Sword Songs

 1. Freja’s Choice
 2. Varangian
 3. Forged In Iron – Crowned in Steel
 4. Born For Battle (Black Dog of Brocéliande)
 5. Master of The Land
 6. Last One To Fall
 7. Frost and Fire
 8. Hugr
 9. Everyday There’s a Battle To Fight

Line-up:

 • Fox – Bas, zang
 • JB – Gitaar, zang
 • Ludwig – Drums

Links: