Grailknights – Alliance

Grailknights – Alliance
STF Records, 2008

Dit ziet er fris uit. Grailknights brengt met deze derde zilverling death power metal. Uit Duitsland. Als dat maar goed afloopt. Dit is hun derde album, en naar verluid hebben ze in eigen land alvast de nodige bijval gekend. Ik wil jullie alvast de foto’s niet ontzeggen.

grail

Met namen als Sir Optimus Prime en Duke of Drumington (the powerful yellow knight is master of the hammer and the anvil) weet ik niet hoe serieus ik deze powermetalrangers moet nemen, ik kijk bij deze dus ook vooral naar de muziek. En weet je wat, die valt best mee. Ambiancemetal, met de nodige knipogen en korreltjes zout. De mix van de death grunt en de melodieuze power metal doet me soms aan Brimstone denken. Hier en daar ook folkmelodieën, dat verhoogt het hoempa hoempa-gehalte en vooral live moet dit wel te pruimen zijn. Het tempo ligt meestal hoog, behalve in de intro’s en solo-intermezzo’s. Evenwichtige nummers, die dus vooral naar entertainment gericht zijn.

grail

Een avontuurlijk album van een bende pipo’s die wel weten waarmee ze bezig zijn. Muzikaal dit in orde, voor fans van Brimstone tot Turisas. Neem jullie plastiek zwaarden en loop nu allemaal in galop door de woonkamer. Billenkletsmetal met heldhaftige kreten: heya heya hey hey hey!!!!”

Tracklisting:

  Grail

 1. Nameless Grave
 2. Alliance
 3. The White Raven
 4. Echoes Of Wisdom
 5. When Good Turns Evil
 6. Tranquility’s Embrace
 7. Mortem Obi
 8. In For The Kill
 9. Grailquest Gladiators
 10. Der König Von Thule

Line-up:

 • Sir Optimus Prime – Guitar, Vocals
 • Mac Death – Vocals, Bass
 • Lord Lightbringer – Guitar, Vocals
 • Duke Of Drumington – Drums

Links: