Goreinhaled – The Art of Sickness

Goreinhaled – The Art of Sickness
Nice To Eat You Records, 2008

De tortillasmullers van Goreinhaled zijn terug. Na hun opwindende album Fetus in Fetu van enkele jaren terug zijn ze verhuisd naar het Tsjechische Nice To Eat You Records. De brutallo’s hebben hun muzikale kostuums terug aangetrokken en smijten de kersverse discus richting mensheid. In volle snelheid werkt de grijze materie van ondergetekende aan deze review, want in het geval van Goreinhaled is de plaat al vlug twee maal gepasseerd voor je het goed en wel beseft. Een klein halfuurtje duurt ze.

Na een studie van de cover waag ik me aan de playknop, om vervolgens overweldigd te worden door brute oerSuffocationmetalen. Een murmelende bulderaar lijkt onderwatergeluiden rechtstreeks de microfoon in te blazen. US death metal in het steegje van Liturgy, Disgorge, Brodequin en Pustulated beste mensen! De riffs zijn obees vet, de zanger, zoals vermeld, lijkt door een volle toiletpot te brullen, en de drums veroorzaken symptomen van Parkinson. Het enige verschil met de pure US death metalbands die ik heb opgenoemd is het feit dat Goreinhaled niet zo dof klinkt, het toongehalte ligt hoger. Hierdoor is het niet zo bruut, maar wel scherper en een ietsiepietsie agressiever.

De drums klinken soms wat lichter, machinaler, wat gepolijster. Daarbuiten zijn ze niet altijd even strak, een beetje de zwakke schakel mijns inziens. De grunter is borrelend lekker, inclusief hoge pitch, maar zelfs na het kleine halfuurtje dat de plaat duurt begint het een beetje tegen te steken. Hoedanook, vooral de riffs, de soli en niet in het minst de snelle bas maken veel goed.

Goreinhaled is een behoorlijke Europese middenmoter, en mits sterke liveprestaties kan men het Spaanse team van onder andere Haemmorhage gaan versterken. Ben je een bruutje, klik dan zeker eens op die onderstreepte lijntjes hieronder.

Tracklist:
Concrete

 1. Obliteration
 2. Taste a Putrid Amputation
 3. Symphony of Depraved
 4. The Art of Bloody Pleasure
 5. Devoured Myself
 6. Fetus Revenge
 7. Pleasure of Murdering
 8. Hammerition

Line-up:

 • Albis – Guitar
 • Mauro – Drums
 • El chino – Vocals, bass

Links: