Gore Force V – At Full Force

We hebben hier te maken met een band die zichzelf gedurende 2023 voor het hele jaar heeft opgesloten, om nadien met een twintig minuten durend album op de proppen te komen. Het heet dan ook nog At Full Force, moeten we dat serieus nemen? Nou als we naar de tracktitels kijken schijnbaar niet. En ondanks het feit dat ik best wel wat humor kan waarderen, ga ik toch even serieus in op dit debuut van Gore Force V. De band is afkomstig van Zwijndrecht, Antwerpen (België) en mengt de boel aan elkaar met een heel aantal geestige samples en grappige tussenstukjes. Of dat uw smaak is, maakt verder helemaal niet uit, deze gasten doen het gewoon.

Uiteraard is het allemaal verre van origineel wat er zo tijdens deze zeven nummers voorbij komt. En dat hoeft ook helemaal niet, de bruutheid komt sowieso wel lekker over. Naast de lage grunt, horen we dan ook pig-squeals, gravity blasts en her en der komt er wat slam voorbij komen. De riffs klinken daarbij als gerecyclede rioolgarnituur dat lekker is opgekuist om zo eens uw gehoororganen op gewelddadige wijze te penetreren. En zo hoort dat natuurlijk ook, wanneer het om dit soort blubberige brute metal gaat wat in het verlengde ligt van de brute grind/deathbands en pakweg het Tsjechische Gutalax. 

 
De eerste twee nummers Molokai Deathslam 2.0 The Re-slammening en Superior Mating Rituals zijn wat mij betreft nog het meest aanbevelingswaardig, al mag het afsluitende wat duistere Domates Soslu Pit Ninjalar er ook zondermeer wezen. Over de gehele linie ragt en stampt dit als een malle, zonder dat het ook maar enigszins de aspiratie heeft om echt grenzen te verleggen. Ik zou dat laatste dan niet als pijnpunt beschouwen, maar eerder een gezonde constatering. Of de bandleden zich voor het opvolgende album weer een geheel jaar op moeten sluiten is dan ook geheel een eigen keuze. Mijn voorkeur zou toch echt uitgaan naar live-optredens om zo het publiek met dit soort muziek en bijbehorende mosh-pits te amuseren. Maar ja, wie ben ik nu helemaal? O ja, uw redacteur van dienst, op volle kracht wel te verstaan.

Score:

73/100

Label:

Eigen beheer, 2024

Tracklisting:

 1. Molokai Deathslam 2.0 The Re-slammening
 2. Superior Mating Rituals
 3. Rudolph The Red Nosed Rapist
 4. Jean Baptiste De Indoctrineer Beer (hoompa dance edition)
 5. The Doryhole
 6. Panda Porking Power Ranger
 7. Domates Soslu Pit Ninjalar

Line-up:

 • Senne – Vocalen
 • Jan – Drums
 • Wesley – Gitaar
 • Jeroen – Gitaar
 • Dominique – Bas

Link: