Godslave – Positive Aggressive

Net zoals voor veel muzikanten en fans was 2020 een slecht jaar. In het geval van Godslave hebben de heren ervoor gekozen deze agressie in iets positiefs om te zetten, vandaar de titel. Good friendly violent fun, zo was het motto van genre-genoot Exodus jarenlang.

Goed, Godslave brengt dus thrash. Maar wel een met een twist, daarover zo meteen meer. Allereerst bevat Positive Aggressive die typische kenmerken: hakkende/gallopperende riffs, prima solo’s en venijnige vocalen. Thomas Pickard heeft niet de meest uitgesproken of krachtige stem, maar geholpen door een goede mix komt hij er best aardig mee weg. De hoofdrol is na de eerste paar luisterbeurten weggelegd voor het gitaar duo Lorig en Zewe. Goed riffwerk in Straight Fire Zone en mooie duale gitaarpartijen in Flap Of A Wing. Laat deze heren maar (over de gitaarhals) schuiven.

De twist dan. Deze zit niet in de flard cello in Show Me Your Scars, maar wordt gebracht door drummer Tobias Huwig. Hij weet zijn drumstel aardig te raken zonder daarbij alles vol te willen proppen met dubbele bass en fills. Ik verdenk de man er zelfs van niet direct een thrash achtergrond te hebben. Zijn manier van drummen verraadt eerder een hardcore achtergrond of de man is gewoon van meerdere markten thuis. Hoe dan ook, het zorgt ervoor dat de muziek van Godslave een verfrissend tintje heeft.

En zo bewijst Godslave dat ook een vastgeroest genre als thrash nog best weleens vernieuwend kan klinken wanneer slechts een van de bandleden een iets andere invalshoek klinkt.

Score:

77/100

Label:

Metalville Records, 2021

Tracklisting:

 1. How About NO?
 2. Positive Agressive
 3. Straight Fire Zone
 4. From Driven
 5. Flap Of A Wing
 6. King Kortex
 7. Show Me Your Scars
 8. I Am What Is
 9. See Me In A Crown
 10. Final Chapters First

Line-up:

 • Thomas Pickard – Zang
 • Bernhard Lorig – Gitaar
 • Manuel Zewe – Gitaar
 • Michael Koch – Basgitaar
 • Tobias Huwig – Drums

Links: